1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yardım eli bekliyorlar
Yardım eli bekliyorlar

Yardım eli bekliyorlar

Güzelyurt bölgesinde yaşayan beş kişilik Sınır Ailesi, içinde bulundukları zor şartlar nedeni ile isyan etmiş durumda.

A+A-

Tanju KONURALP

Güzelyurt bölgesinde yaşayan beş kişilik Sınır Ailesi, içinde bulundukları zor şartlar nedeni ile isyan etmiş durumda. Hereke Sokak No. 11 Güzelyurt adresinde ikamet eden Sınır Ailesi adına, yaşadıklarını dile getiren Sonay Sınır; devletin duyarsızlığı nedeni ile yaşadıkları zorlukları YENİDÜZEN’e anlattı ve bir yardım elinin uzanmasını beklediklerini ifade etti.

“Yaşayacak gücümüz kalmadı”

Beş kişinin yaşadığı evde, yalnızca annelerinin 665 TL Sosyal yardım aldığını belirten Sonay Sınır, kendisinin defalarca iş başvurusunda bulunduğunu ancak; hiçbir başvurusunun olumlu bir yanıt almadığını ifade etti. Elektrik, su ve market dahil binlerce TL borçlarının biriktiğini dile getiren Sınır, eve yemek alabilecekleri bir kapı kalmadığını ve yaşayacak güçlerinin tükendiğini vurguladı.

“Rum eşim hamile”

Dört yıldır evli olduğu Rum eşi Eleni Sınır’ın şeker hastası ve aynı zamanda da 3,5 aylık hamile olduğunu belirten Sınır, konu ile ilgili birçok devlet büyüğüne de sığındığını ancak verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini iddia etti. Eşinin gıdasızlık nedeni ile sürekli olarak hastaneye yatmak zorunda kaldığını açıklayan Sınır, buzdolaplarının da sürekli olarak boş olduğundan yakındı.

“Devlet kurumları söz verdi, tutmadı”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na durumunu açıklayan bir dilekçe yolladığını iddia eden Sınır, dilekçesi ile ilgili bir yanıt alamadığını belirtti. Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile de Sosyal Hizmetlerden yardım bağlanması için görüştüğünü ve söz aldığını iddia eden Sınır, bu sözünde tutulmadığını öne sürdü.

“Eşim Rum diye yardım bağlamıyorlar”

Sosyal Hizmetler Dairesi’ne de başvuru gerçekleştirdiklerini ifade eden Sınır, eşinin Rum olması nedeni ile kendisine yardım bağlanamayacağını söylediklerini iddia etti. Eşinin Güney’den neden yardım talebinde bulunmadığını sorduğumuzda ise Sınır bu kez de, “bir Türk ile evli olduğu ve Kuzey’de yaşadığı için” cevabını verdi.

“Suç işleyeceğimi de dilekçede belirttim”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na yazmış olduğu dilekçe içerisinde, kendisine yardım eli uzatılmaması halinde; doğacak çocuğu için suç işleyeceğini de açık açık belirttiğini iddia eden Sınır, bu konuda kararlı olduğunu ve çocuğunun hayatını bir şekilde sürdürmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu haber toplam 1809 defa okunmuştur