1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Vücutçulardan Türkiye’de başarı
Vücutçulardan Türkiye’de başarı

Vücutçulardan Türkiye’de başarı

Antalya’da yapılan Türkiye Vucut Geliştirme –Fitness Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri’ne KKTC’den katılan sporcular Türkiye’de başarı elde ettiler.

A+A-

 

Antalya’da yapılan Türkiye Vucut Geliştirme –Fitness Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri’ne KKTC’den katılan sporcular Türkiye’de başarı elde ettiler.
KKTC Halter ve Vucut Geliştirme Federasyonu adına şampiyonaya katılan milli sporculardan Sami Hamidi “Gençler Atletik Fizik” dalında Türkiye Şampiyonu, “Gençler Fitness” dalında Enver Mesutoğlu Türkiye İkincisi, “Çocuk Fitness” de Tuana Büyükyılmaz Türkiye İkincisi, Helin Dila Akbalık Türkiye Üçüncüsü, Nehir Özerkan – Azra Düzen – Bilin Akgürgen – Şükran Ünal – Alisya Özkoçatlı da ilk 10’da yer alarak ülke sporu adına gurur veren bir başarı elde ettiler.
Türkiye’nin dörtbir yanından Antalya’ya gelen 500’ün üzerinde sporcunun yarıştığı şampiyonada milli hakemler İlhan Terzioğlu, Derya Fafal, Ali Dahlameroğlu da görev aldılar. İlk kez katılarak büyük bir başarı elde edilen Federasyon antrenörü Neval Çelebioğlu Akgürgen yönetimindeki Çocuk Fitness takımında şu isimler yer aldı:
“ Laçin Başaranel, Alisya Özkoçatlı, Bilin Akgürgen, Şükran Ünal, Azra Düzen, Nehir Özerkan, Helin Dila Akbalık, Tuana Büyükyılmaz “

Tüm başarıyı değerlendirdi
Halter-Vucut Geliştirme – Fitness Federeasyon Başkanı Taner Tüm elde edilen başarıya ilişkin değerlendirmesinde şöyle konuştu:
“Bu yarışmaya ilk kez çocuk fitnes ve atletik fizik kategorilerinde de katılan Federasyonumuz, Dünyadaki yenilikleri en iyi şekilde takip ettiğini bir kez daha göstermiş olup, yeni açılan bu kategorilerde de büyük bir başarı yakalamıştır. Bu büyük başarı ülkemiz sporcularına fırsat verildiği zaman neler yapabileceklerinin de bir göstergesidir.”
Taner Tüm, federasyona büyük desteği olan Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ve federasyon yetkililerine, Nev Fitness ve Sera Fitnes Spor merkezine vermekte oldukları destek nedeniyle camia adına teşekkür etti.

Bu haber toplam 2196 defa okunmuştur