1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Veteriner Hekimlerden gıda denetimlerine destek
Veteriner Hekimlerden gıda denetimlerine destek

Veteriner Hekimlerden gıda denetimlerine destek

K.T.Veteriner Hekimler Birliği, yurdumuzda üretilen hayvansal gıda ürünlerinin denetimi desteklediğini ve bu tür denetimlerin artırılmasını talep etti

A+A-

K.T.Veteriner Hekimler Birliği, yurdumuzda üretilen hayvansal gıda ürünlerinin denetimi desteklediğini ve bu tür denetimlerin artırılmasını talep etti.

Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Ülkemizde özellikle geçtiğimiz son 10 yılda hayvansal gıda ürünleri üretim sektörü, hızlı bir gelişim göstermiştir. Tüm dünyada olduğu gibi, KKTC’de de insan yaşamının devamlılığını ve temelini oluşturan hayvansal gıda ürünlerinin, üretim koşulları, şekilleri ve bu ürünlerin standartları, ciddi bir gündem oluşturmaktadır. Ülkemizde her ne kadar konu ile ilgili ciddi eksiklikler olsa da, bu ve benzeri denetimleri destekleyecek ve gerekli yaptırımların uygulanmasını sağlayacak her türlü yasal düzenlemenin, bir an önce hayata geçirilmesini tüm halkımız adına talep etmekteyiz.
Avrupa Birliği Müktesebatı’nın %70’inden fazlasını Veteriner Halk Sağlığı ile ilgili mevzuat oluşturmaktadır. Ülkemizde de buna uygun mevzuatların bir an önce hazırlanmasını ve hayata geçirilmesini gerekli görmekteyiz. Bu ve benzeri şekillerde halk sağlığını ilgilendiren her türlü konuda, ilgili her türlü resmi ve sivil kurum ve kuruluş ile işbirliği yapmaya, toplum sağlığı adına hazırız.
Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği olarak son günlerde medyaya yansıyan hileli ve insan sağlığını tehlikeye atabileceğini düşündüğümüz hayvansal gıda ürünlerinin denetlenmesi sonucu piyasadan toplatılıp imha edilmesinin, doğru bir uygulama olduğunu belirtir; bu ve benzeri uygulamaların devamlılık haline gelmesi, kapsam ve içeriğinin genişletilerek, şeffaf bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunulmasının takipçisi ve destekçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur