1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. VE iHALE DAVALIK!
VE iHALE DAVALIK!

VE iHALE DAVALIK!

Müteahhitler Birliği’nden Güzelyurt Hastanesi İhalesi’ne 4 DAVA, ‘Para kırışıyorlar’ diyen Serdar Denktaş’a SERT YANIT: “Uzağa gitmesin, yakınlarına baksın”

A+A-

İnşaat Müteahhitleri Birliği, Güzelyurt Hastanesi İhalesi’ne ilişkin 5 dava dosyaladı. İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, dün Kanal T’de DAMLA Dabiş Özel’in sorularını yanıtladı. “Hukuk resmen ayaklar altına alınmış, alet edilmiştir” diyen Gürcafer, hukukun üstünlüğünü ispat etme ve halkın parasının Çar çur edilmesine izin vermeme adına bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceklerini kaydetti.

“Tazminatları devlet değil, ZARARA SEBEBİYET VERENLER ödesin!”

Müteahhitler Birliği olarak sürecin durdurulması ve yok sayılması için açacakları dava yanında kendisinin de ŞAHSEN Serdar Denktaş ve İhale Komisyonu Başkanı Çelebi Ilık’a dava açacağını açıklayan Gürcafer, diğer iki davanın da iki müteahhit adına açılacağını belirtti.

Gürcafer, dava sonucu tazminat hakkı kazanılması durumunda da, tazminatları devletin değil, ZARARA SEBEBİYET VERENLERİN ödemesi talebiyle hukuki süreç başlattıklarını vurguladı.

“Dava açan müteahhitin üzerine gidildi, Merkezi İhale Komisyonu’na çağrıldığı, hatta resen vergiler gönderildi”

Öncelikle Yüksek İdare Mahkemesi’nde sembolik bir dava açıldığını ifade edenGürcafer, kendileri yargıya gittikten sonra dava açan müteahhitin üzerine gidildiğini, Merkezi İhale Komisyonu’na çağrıldığını, hatta resen vergiler gönderildiğini savundu.

“Bu tür davranışlarla Müteahhitler Birliği’ni dize getireceğini düşünenler hayal görmesinler” diyen Gürcafer, “Biz bu ülkede kirlenmeye karşı bu mücadeleyi vermeye kararlıyız. Mali polise de, Sayıştaylığa da, savcılığa da herkese kapılarımız açık. Gelsinler soruşturmaya bizden başlasınlar ama aynı şekilde Maliye Bakanlığı’nın da kapılarının açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Kamera kayıtlarına bakılsın, mesai saatleri sonrası kimler Maliye’ye girmiş, İhale Komisyonu Başkanı odasında kimler oturmuş görülsün”

Gürcafer’in açıklamaları şöyle:

“Bizim kamera kayıtlarımızın orada isteyen bakabilir ama Maliye Bakanlığı’nın kamera kayıtlarının da Meclis Araştırma Komitesi’ne verilmesini istiyoruz. Mesai bitiminden sonra Maliye Bakanlığı’na kimlerin girdiğini, kimlerin İhale Komisyonu Başkanı’nın odasında oturduğunu, aşağıdan da dosyaların yukarıya nasıl çıkarıldığını, kimler tarafından incelendiğini, hepsini görmek istiyoruz.
Bu araştırma sonucu suçlu bulunursan Yönetim Kurulumuzla istifa ederiz, devleti zarara uğratmışsak kendi mal varlığımızla öderiz.”

“Serdar Denktaş yakınlarına baksın… Siz nasıl Devlet Adamısınız… Nasıl Maliye Bakanısınız…”

“Bizim bu süreçte tek istediğimiz yasalara uygun hareket edilmesiydi. Eğer ki Sayın Denktaş’ın dediği gibi birileri aralarında para kırışıyorsa, uzağa gitmesin, yakınlarına baksın.
5 liraya yapılacak işi 6 liraya yapıyorlar diyor… Bu kuyruklu yalanın önde gidenidir.
Kendi insanınızı karalamakta imtina etmezsiniz, siz nasıl Devlet Adamısınız, siz nasıl Maliye Bakanısınız. Sayın Serdar Denktaş Benimle ilgili Meclis’te ‘ne iş yaptığı belli olmayan insan’ dedi. Ben bugüne kadar bir sivil toplum örgütü başkanı olarak, onun sorumluluğuyla hareket ettim. Sayın Serdar Denktaş, başından beri aynı saldırgan tavrını sergiledi, ne yaptığımızı bilmiyor çünkü esas ilgi alanı yerli yatırımcılar değildir.” 

 

Bu haber toplam 2980 defa okunmuştur
İlgili Haberler