1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "UTANIYORUZ"
UTANIYORUZ

"UTANIYORUZ"

"DAÜ Rektörünün açıklaması DAÜ tarihinin en utanç verici olayları arasında yerini alacaktır" .

A+A-

DAÜ-SEN’den DAÜ Rektörlüğü ve Dışişleri Bakanlığı arasında yaşanan gerginlik ile ilgili açıklama: "DAÜ Rektörünün açıklaması DAÜ tarihinin en utanç verici olayları arasında yerini alacaktır" .
Açıklamanın tam metni şöyle :


DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak dün bir açıklama yaparak Ercan Havaalanında kendisine VIP Salonunu kullanma hakkı vermeyen Dışişleri ve Savunma Bakanı Hüseyin Özgürgün’ü kınadı. Bu ülkede hukuksuzluklar, eylemcilerin vahşice dövülmesi yaşandı; Rektör sustu. On binlerce Kıbrıslı Türk meydanlara doluşarak siyasi iradesinin ayaklar altına alınmasına ve hakarete uğramasına karşı çıktı ancak Rektör sustu. Göç yasası geçti; Rektör sustu. İrsen Küçük hükümeti DAÜ’ye verilen devlet katkısını kuşa çevirdi; Rektör sustu.
DAÜ’de yüzlerce çalışan işten atıldı; Hüseyin Özgürgün sustu. DAÜ’nün özvarlıkları peşkeş çekildi; Hükümet ve Özgürgün sustu. DAÜ’de maaşlar yasadışı olarak kesildi; Özgürgün sustu. DAÜ’de hak-hukuk mücadelesi yapanlara ve sendikacılara yapılmadık bırakılmadı; Özgürgün sustu.
Ne zaman ki Özgürgün Rektör’den ‘usulsüz bir istekte’ bulundu ve Rektör bunu kabul etmedi; o zaman Rektör’e VIP kapandı. VIP kapanınca Rektör Özgürgün’ü kınadı. Bu kınama UBP Hükümeti ve bu zihniyettekilerin tiyatrosunda oynanan son perdede aslında bütün kavganın ne ile ilgili olduğunu da ortaya koydu. KTHY, KIB-TEK, DAÜ çalışanları, Öğretmen Akademisi öğrencileri, göç yasasına karşı duranlar coplanırken, hapse atılırken, yargılanırken susanların VIP salonunu kullanamamayı ‘insanlık dışı davranış’ olarak nitelendirmesini hiç unutmayacağız.

DAÜ-SEN halkımıza ve Üniversitemize bunları yaşatanlardan utanıyor.

Bu haber toplam 2814 defa okunmuştur