1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ünlü modacı 6 gram uyuşturucuyla yakalandı!
Ünlü modacı 6 gram uyuşturucuyla yakalandı!

Ünlü modacı 6 gram uyuşturucuyla yakalandı!

Türkiye’nin tanınmış moda tasarımcılarından Barbaros Şansal’ın Ercan Havaalanı’nda yaklaşık 6 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

A+A-

 Şansal polise; “Bir gece önce tiyatro çıkışında içmekte olan öğrencilerimin elinden aldım, pantolonuma koydum ve cebimde unuttum. İsterseniz beni hastaneye götürün tahlil yapın. Kendim kullanmıyorum” dedi. Şansal, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına gülümserken, çevreden meraklı gözlerle kendisine bakan kişilere de “dizi çekiyoruz” dediği duyuldu. Şansal, poliste 1 gün tutuklu kalacak…


Didem MENTEŞ

Türkiye’nin tanınmış moda tasarımcılarından Barbaros Şansal önceki gün Ercan Havaalanı’ndan adaya giriş yapmaya çalıştığı esnada üzerinde uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yakalandığı iddia edildi. Ercan Havaalanı’nda narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi üzerine pantolonun cebinden yaklaşık 6 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde çıktığı ileri sürülen Şansal’ın polise, “Bir gece önce tiyatro çıkışında içmekte olan öğrencilerimin elinden aldım, pantolonuma koydum ve cebimde unuttum. İsterseniz beni hastaneye götürün tahlil yapın. Kendim kullanmıyorum” yönünde beyanda bulunduğu belirtildi. Kuzey Kıbrıs’a 1 günlüğüne iş maksatlı gelen ancak polis tarafından ‘uyuşturucu ithal ve tasarruf’ suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan Barbaros Şansal dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılrak 1 gün tutukluluk emri alındı. Bu arada Şansal, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına gülümserken, çevreden meraklı gözlerle kendisine bakan kişilere de “dizi çekiyoruz” dediği duyuldu.

Cebinden çıkardı

Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Atilla Etkin ve Barbaros Şansal’ı temsilen Savunma Avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak polis çavuşu Metin Düzener’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Düzener, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Metin Düzener, 11 Mayıs 2015 tarihinde 12:15 sıralarında Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yaptığını, o esnada narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi üzerine cebinde bulunan 6 gram ağırlığında uyuşturucu maddeyi polise teslim ederek, ‘cebimde unuttum’ dediğini söyledi. Meseleyle ilgili tahkikatın henüz yeni başladığını, zanlının olayla ilgili ne tür bağlantısı olup olmadığının araştırılması gerektiğini aktaran Metin Düzener, zanlının ‘X’ bir otelde kaldığını ve bununla ilgili de gerekli araştırmaların yapılması için 3 gün tutukluluk talep etti.

3 günlük talebe 1 gün tutukluluk

Avukat Gülsün Yücel adına Avukat Oktay Çınar, 3 günlük tutukluluk süresine itiraz ederek, polisin gerekli soruşturmayı daha kısa sürede yapabileceğini savundu. Müvekkilinin söz konusu uyuşturucuları öğrencilerinden aldığını ve polise yardımcı olarak 2 kişinin de ismini verdiğini aktaran Avukat, Barbaros Şansal’ın teminat şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.
Huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirmek üzere oturuma 10 dakika ara veren Yargıç Meltem Dündar, polis çavuşunun yeterli süre verilmesi için yaptığı beyanata itibar etmediğini aktardı. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlanabilmesi için 3 günlük sürenin uzun olacağına inandığını söyleyen Dündar, zanlı Barbaros Şansal’ın 1 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur