1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Uluçağ, Fulham ve Crystal Palace’da denenecek
Uluçağ, Fulham ve Crystal Palace’da denenecek

Uluçağ, Fulham ve Crystal Palace’da denenecek

Omonoia U-17 takımının başarılı Kıbrıslı Türk futbolcusu Hakan Uluçağ, bugün Premier Lig kulüplerinden Fulham U-17 ve Crystal Palace U-17 takımlarında denenmek üzere İngiltere’ye gitti

A+A-

 

Kaya Emiroğlu


Güney Kıbrıs’ın en köklü kulübü Omonoia FC U-17 takımında futbol oynayan Kıbrıslı Türk futbolcu hakan Uluçağ, Premier Lig kulüplerinden Fulham ve Crystal Palace’ın daveti üzerine bu iki takımın U-17 kategorilerinde denenmek amacıyla İngiltere’ye gidiyor. Bugün Londra’da olacak Uluçağ, İngiltere’de menejerlik yapan Kıbrıslı Türk Tolga Derviş Güçsoy’un aracılığıyla gerçekleşecek ve bir hafta sürecek denemelere katılacak. Bu arada yine Londra’da yapılacak Soccer shop denemelerine de davet alan Hakan Uluçağ, orada bulduğu şansları değerlendirmeye çalışacak.

Omonoia’da başarılı bir grafik
Henüz 17 yaşında olan Hakan Uluçağ, Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Omonoia FC kulübünde futbol yaşantısını sürdürüyor. Futbola 7 yaşında Mağusa Çanakkale Futbol kulübü altyapısında başlayan Hakan, 12 yaşında Mağusa Türk Gücü futbol Akademisine transfer oldu. MTG’yle U-14 liginde KKTC şampiyonluğu yaşadı. Ayni yıl Güney Kıbrıs Rum Kesiminin köklü kulüplerinden Omonoia FC Futbol takımına transfer oldu ve 3 yıldır ayni takımda futbol oynuyor. Oynadığı yıllarda U14, U15 ve U17 futbol takımlarında yer aldı. Sezon başına ortalama 20-25 gol ortalaması ve 17-18 asistle oynadı. Bu sezon ise U17'de bölgesel ve Elite lig olmak üzere şimdiye kadar oynadığı 43 resmi maçta 19 gol ve 21 asistle oynadı. Orta sahanın her yerinde oynayabilmesi ve solak olmasına karşın her iki ayağını da çok iyi kullanabilme özelliğine sahip. Ligin bitimine 3 maç kala Omonoia U17 takımı en yakın takipcisine 5 puan fark atmış durumda şampiyonluğun en güçlü
adayı durumunda.
Hakan, davetlerle ilgili şunları söyledi:
“ Omonoia FC bu geçen yıllar içerisinde bana çok şeyler kazandırdı, Profesyonel takım olması ve hedefleri oluşu sebebiyle ve ayrıca Futbol Akademisine verdikleri önemden dolayı çalışmalar profesyonel anlamda yapılıyor. Bu da tüm genç yetenekli futbolcu adaylarına yansıdığı gibi geçen yıllar içerisinde bana da yansıdı . Ben de çok çalışarak bunlardan payımı aldım. Her geçen gün de üzerine koyarak almaktayım. İngiltereye denemeye gitme amacım hep içimde olan bu hayalimi gerçekleştirmek içindir.  Alacağım en küçük şansları dahi değerlendirmek için gidiyorum umarım bunda da başarılı olurum olacağıma da yürekten inanıyorum. Bu konuda bana destek olan ve bu şansı bana tanıyan Menejer Sn.Tolga Derviş Güçsoy’a da çok teşekkür ederim , inşallah spor ambargoları altında ezilen sporumuza ve özelde de futbol ile uğraşan diğer futbolcu arkadaşlarıma da umut ışığı olurum , eğer olursam da tüm tabuların yıkılacağına ve benim gibi diğer genç futbolculara da örnek olacağıma inanıyorum”

Tolga Derviş Güçsoy kimdir?
İngiltere’de menejerlik yapan Tolga Derviş Güçsoy’un yolu, 17 yaşında üniversite eğitimi için gittiği İngiltere’de çocukluğundan beri ilgi duyduğu futbolla kesişti. Henüz 18 yaşında Arsenal FC nin sponsorlugunda ilk antrenörlük diplomalarını aldı. Şu an UEFA B Part 1 diploması bulunuyor. Çeşitli yöresel akademilerde  altyapı antrenörlüğü yapan Güçsoy, Galatasaray Academy Londra’da görev yaptıktan sonra 2012 eylul ayından bu yana da Chelsea Futbol Kulübü’nün U-21  antremanlarına katılarak Dermot Drummy’den(Chelsea altyapı antrenörü) antrenörlük egitimi alıyor. “Amacım bütün UEFA antrenörlük diplomalarını alıp elite antrenörler arasına girmek ve ülkemi en iyi şekilde bu konuda temsil etmek” diyen Güçsoy, ayrıca bir diğer amacının da Kuzey Kıbrıs’taki yetenekli gençlere,  güzel bir örnek olarak önlerini açmak ve üst düzey futbol liglerinde oynamalarını  sağlamak olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 1912 defa okunmuştur