1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ülkücüler taşla saldırdı!
Ülkücüler taşla saldırdı!

Ülkücüler taşla saldırdı!

Ülkücülerin dünkü “eylemi”nde, bir İngiliz vatandaşına zorla bayrak öptürülürken, bir Kıbrıslı Rum’un da yüzüne tükürüldüğü belirtildi

A+A-

Hülya Şafak Yetken isimli vatandaş dün öğleden sonra Sarayönü’nde eylem yapan Ülkü Ocakları’ndan bir eylemcinin taşlı saldırısına uğradı.

Didem MENTEŞ


Hülya Şafak Yetken isimli vatandaş dün öğleden sonra Sarayönü’nde eylem yapan Ülkü Ocakları’ndan bir eylemcinin taşlı saldırısına uğradı. Güney Kıbrıs’ta geçtiğimiz gün yapılan eylemde bir Fransız’ın açtığı Türkiye bayrağının yakılmasını protesto etmek amacıyla  eylem düzenleyen Ülkü Ocakları’nın yürüyüşü sırasında, JG 981 plakalı aracıyla yoldan geçmeye çalışan Hülya Yetken, eylemcilerin yana çekilmesi için kornoyu çalması nedeniyle aracın arka camına taşla vurularak zarar verildi. Yaşanan olay esnasında Yetken’in kızı ve 4,5 yaşındaki oğlu da araç içerisinde büyük bir tehlike atlatırken, polisin olay yerine yarım saat sonra geldiği öğrenildi.

“Koşarak arabama cam attı”
Saldırı sonucu yaralanan biri olmazken, Hülya Yetken ve çocukları büyük korku yaşadı.
Yaşadığı saldırının şokunu üzerinden uzun süre atamayan Hülya Yetken, yaşadıklarını YENİDÜZEN’e anlattı.
Yetken, “Türkiye İş Bankası’nın önünde Yediler Mahallesi’ne gidiyordum. Kızımı bırakmak, eşimi de işten almak için acele ediyordum. Eylemcilerin aralarından geçebilmek için dörtlülerimi yakıp aralarından geçmeye başladım. Herhalde bir tanesinin fenasına gitti ki aynadan baktığımda koşarak arabama cam attı. Tak dedi bir şey ve camlar aşağıya indi. O anda oğlum arkada otururdu, şükürler olsun oğluma bir şey olmadı. Çok sinirlendim ve arabadan çıktım o şahsa da kendisini polise vereceğimi söyledim. ‘Et’ dedi. Sonra eşimi aradım, eşim hemen geldi. Polis ise olaydan yarım saat sonra geldi” dedi.

Kurt: “Polis geç geldi”
Eşinin yaşadığı olayın hemen ardından olay yerine giden Bülent Kurt ise polise veryansın etti. eşinin yaşadığı olaydan 15 dakika içinde Lefkoşa Devlet Hastanesi’nden Sarayönü’ne gittiğini ancak polisin kendisinden sonra geldiğini aktardı. Kurt, “en az iki sefer polisi aradım ama ben onlardan önce gittim. Arayıp sorduğumda yeterince polis olmadığını söylediler. Polise geldiğimizde ise eylemden iki dolusu polisin geldiğini gördüm. Polis vatandaş istediği zaman yanında olmuyor” şeklinde tepkisini dile getirdi.

------------------------------
Ülkücülerin dünkü “eylemi”nde, bir İngiliz vatandaşına zorla bayrak öptürülürken, bir Kıbrıslı Rum’un da yüzüne tükürüldüğü belirtildi
 

Yetkililer nerede?

Ülkücülerin dünkü “eylemi”, Lefkoşa’daki Arasta Asmaaltı bölgesinden esnafın büyük tepkisine neden oldu. Eylemde bir İngiliz vatandaşına zorla bayrak öptürülürken, bir Kıbrıslı Rumun da yüzüne tükürüldüğü belirtildi.
   Selimiye Meydanı ve lokmacı kapısı arasında kalabalık grubun saatlerce süren eyleminden bölge esnafı büyük rahatsızlık duydu.  Eyleme müdahale etmek isteyen bazı işletme sahiplerinin ise üstüne yüründü.   Konuyla ilgili Kanal Sim’e açıklamada bulunan KTEZO Başkanı Hürrem Tulga, Arasta Asmaaltı esnafının şu anda ayakta kalabilmesinin tek nedeninin lokmacıdan yapılan geçişlerde gerçekleşen alış veriş olduğunu belirtti.   Tulga, “Güney Kıbrıs’taki bayrak yakma girişimini gerekçe yapıp, gelip de Kıbrıs Türk çarşısındaki turistleri sorumlu tutmak, insan haklarına, sağlıklı bir akıla uyuyor mu?” sorusunu yöneltti.   KTEZO Başkanı Tulga, “Ülkemizde okumak üzere gelip, bugün düzenlenen eylemde yer alan ve yüzde 99’u öğrencilerin yaptığı bu eylem nasıl kabul edilebilinir?” dedi.
Tulga, “Bu misillemeci yaklaşım, aslında Türkiye’deki gelişmelere barış arayışlarına da tepki koyanların buradaki temsilcileri olduğunu düşündüğümüz zaman, bunun ne kadar tehlikeli bir oyun olduğunu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.   “Esnaf ve halk bu provakasyonları çok gördü” diyen Tulga, “Güney Kıbrıs’ta Vandalizm noktasına varan tepkilere tepki duyduğumuz gibi, aynı şekilde burada da Kıbrıslı Rumlara yapılan ve tükürmeye kadar varan davranışı da bir vandalizm olarak niteler, bu gibi davranışlara sonuna kadar karşı çıkacağımızı vurgularım” dedi.  KTEZO Başkanı Hürrem Tulga, ilgilileri de bu konuda duyarlı olmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.  TAK

Bu haber toplam 8671 defa okunmuştur