1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. UBP’li vekiller kararlı…
UBP’li vekiller kararlı…

UBP’li vekiller kararlı…

“30 Nisan’a kadar adım yoksa, seçim var”

A+A-

 

YENİDÜZEN (ÖZEL)

Ulusal Birlik Partisi’nin ‘muhalif’ milletvekilleri, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında, özellikle Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel’in İrsen Küçük’e şart koştuğu ‘30 Nisan’da kararlı…
Parti Meclisi toplantısında uzun bir konuşma yapan ve ’30 Nisan’ı kucaklaşma için şart koşan Tokel, İrsen Küçük’ün adım atmaması durumunda ‘Erken seçimi gündeme getirecek her türlü adımı atmakta da kararlı’.

Kaşif: “Muhtıra yok”
UBP Meclis Grubu toplantısında Başbakan İrsen Küçük’e ‘muhtıra’ sunulmadığı öğrenilirken, Türkay Tokel’in de konuşmasını ve ’30 Nisan’ şartını ‘Şahsı’ adına yaptığı elde edilen bilgiler arasında.
Genç TV’de yayınlanan Günün Getirdikleri programında Aysu Basri Akter’in konuğu olan UBP Milletvekili Dr. Ahmet Kaşif de ‘Muhtıra olmadığını’ ifade ederken, “Siyasi partilerde elbette ki tartışmalar olacaktır” diyerek toplantının ‘tartışmalı’ geçtiğini doğruladı. Kaşif, “Muhtıra verilmiş değil, parti yönetimi ve diğer konularda sıkıntılar söylendi” şeklinde konuştu.
Kurultay’dan bir ay sonra Meclis Grubu toplantısı yapılmasını da eleştiren Ahmet Kaşif, Başbakan Küçük’ün erken ayrılması gerektiği için toplantının tamamlanmadığını ve önümüzdeki hafta tekrarlanacağını belirtti.

“30 Nisan’ı bir arkadaş şart koydu”
Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel’in İrsen Küçük’e şart koştuğu ‘30 Nisan’ tarihini, ’30 Nisan’ı bir arkadaş şart koydu’ diyerek anlatan Kaşif, 30 Nisan’ın Tokel’in ‘şahsi görüşü’ olduğunu da ifade etti.
“Bazı arkadaşlar da 30 Nisan şartına tepki gösterdi” diyerek Özgürgün ile Tokel arasındaki tartışmayı doğrulayan Kaşif, “Kucaklaşmazsak aynı sorunları önümüzde bulacağız” şeklinde konuştu.

30 Nisan’a kadar kucaklaşma şartı…
Türkay Tokel’in oldukça hararetli ve kararlı olduğu öğrenilen konuşması sırasında “30 Nisan’a kadar Başbakan partiyi kucaklamazsa, adım atmazsa, erken seçimi de gündeme getirecek her türlü adımı atacağız” dediği ve bunun üzerine tartışmalar çıktığı da elde edilen bilgiler arasındaydı.
UBP’de son yapılan genel sekreter yardımcısı atamalarına ilişkin itirazların da olduğu toplantıda, bazı vekillerin, atamaların geri çekilmesini ve en az iki isimin muhalif kanat tarafından belirlenmesini istediği de öğrenildi.

Tartışma çıkmıştı…
Tokel’e en büyük tepkinin Dışişleri Bakanı Hüzeyin Özgürgün’den geldiği toplantıda, UBP’li Milletvekilleri’nin bir kısmının ‘Erken seçimi hemen gündeme alın’ dediği de belirtilmişti.

Bu haber toplam 2091 defa okunmuştur