1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. UBP, Meclisi kilitledi…
UBP, Meclisi kilitledi…

UBP, Meclisi kilitledi…

74 Yasa Tasarısı,28 Yasa Önerisi’nde ‘Kadük olma’ tehlikesi!

A+A-

UBP’nin iktidara geldiği 2009 yılından bu yana ‘sayılı’ toplantı ile sadece ‘17’ yasa geçiren Cumhuriyet Meclisi kilitlendi.

Cumhuriyet Meclisi’nin tatile girmesine ve Genel Seçimlere kısa bir süre kala, Meclis Komiteleri’ndeki 74 Yasa Tasarısı, 28 Yasa Önerisi ve 4 Kararname ‘yasallaşmayı’ bekliyor.
‘Yasama’ görevinden oldukça uzak bir dönem geçiren ve UBP içindeki ‘kaos’ nedeniyle toplanması da zor görünen Cumhuriyet Meclisi’nin gündemindeki yasa tasarıları ve önerileri de ‘kadük olma’ tehlikesi ile karşı karşıya…

Sadece 17 tasarı yasallaştırılabildi…

Cumhuriyet Meclisi 2013 yılı başından bu yana sadece 17 tasarıyı yasallaştırabilirken, geçen yasalardan 5’i de ‘değişiklik yasa tasarısı’ olarak hayat buldu. UBP’nin iktidara geldiği 2009 yılından bu yana Meclis’ten geçirdiği toplam 273 yasanın 148’inin de ‘değişiklik’ yasası olması dikkat çekti.

104 tasarı ve öneride ‘kadük olma’ tehlikesi

Cumhuriyet Meclisi’nin ilgili komitelerinde bekleyen 74 Yasa Tasarısı, 28 Yasa Önerisi, bu güne kadar nisap sıkıntısı nedeniyle kaldırıldıkları ‘raflarda’ daha uzun süre bekleyeceğe de benziyor.
UBP içindeki ‘kaos ve ayrılık’, Meclis Gündemi’ndeki toplam yüze yakın yasa tasarısı ve önerinin ‘kadük’ olma tehlikesini de artırıyor.
Meclis’te bekleyen yasa tasarı ve önerilerden, Karanameler, Sayıştay Raporları ve  Cumhurbaşkanlığı’ndan dönen yasalar hariç diğer yasa tasarısı ve önerileri, olası bir erkeç seçim veya normal zamanlı bir seçimde kadük olacak.

***


Meclis Başkan Yardımcısı, CTP Milletvekili Dr. Yektaoğlu:
“Meclis çöktü… UBP sorumluluktan uzak”


Meclis’te bekleyen çok sayıda yasa tasarısı ve önersinin, olası bir erken seçim veya normal seçimde ‘kadük olacağına’ işaret eden Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı, CTP Milletvekili Dr. Mustafa Yektaoğlu, UBP’nin içinde bulunduğu duruma bakıldığı zamanda, tasarı ve önerilerin ‘zorda’ olduğuna dikkat çekti.

“Meclis tarihinin en kötü dönemi”


“Meclis çökmüş, görevlerini yapamaz durumda, UBP’de sorumluluk bilinci dibe vurmuş” diyen Yektaoğlu, Meclis tarihinin en kötü döneminin yaşandığına da vurgu yaptı.

Meltem Sonay’ın haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur