1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "UBP için yasaları çiğnemek alışkanlık oldu"
UBP için yasaları çiğnemek alışkanlık oldu

"UBP için yasaları çiğnemek alışkanlık oldu"

KTAMS, bu sabah Başbakanlık önünde kamudaki teknik kurullarda yapılan usulsüzlüklere dikkat çekti

A+A-

KTAMS, bu sabah Başbakanlık önünde Kamu’da teknik kurullarda yetkili sendikaların belirlenmesinde Başbakanlığa bağlı Personel Dairesi, Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürü ve bazı hükümet yanlısı sendikaların yapmış olduğu usulsüzlüklere yönelik basın açıklaması yaptı.

KTAMS’ın açıklamasının tam metni şöyle:

Yasaları çiğnemeyi alışkanlık haline getiren UBP hükümeti yine yasaları çiğnemeye devam etmekte ve kamuda teknik kurullarda yetkili sendikaların belirlenmesi usulünde suç işlemektedir.
7/1979 Sayılı Kamu Görevlileri Yasası Madde 131’de teknik kurulların oluşumunda ilgili kurumda en çok üyeye sahip Kamu Görevlileri Sendikasının iki temsilcisi bulunur denmektedir. Bunun üzerine sendikamız 2012 yılında teknik kurullarda hangi sendikanın temsilcisinin yer alacağı yönünde Başbakanlık Personel Dairesine yazılı talepte bulunmuş, dairelerin çok büyük çoğunluğunda Personel Dairesi sendikamız KTAMS’ı yetkili atamış ancak ne hikmettir ki Bakanlar Kurulu tam 1 yıldır bu kararı onaylamamıştır.
Bunun üzerine her yıl olduğu gibi ve Personel Dairesi ile yapılan görüşme sonrasında sendikamız yine 2013 yılında teknik kurulularda hangi sendikanın yetkili olduğunun belirlenmesi yönünde Ocak ayı itibari ile başvurusunu yapmış ve teknik kurullarda yetkili sendikaların belirlenmesini talep etmiştir. Talebimizin en kısa sürede yerine getirileceğinin sözünü veren Personel Dairesi ne hikmetse ani bir karar ile tüm yasalara aykırı bir şekilde teknik kurullarda yetkili sendikaların belirlenmesi için 21 Şubat tarihinin baz alınması yönünde Sendikalar Mukayyitliğine yazı yazmış ve KKTC tarihinde adını ilkler arasına yazdırmıştır.
2013 yılı Ocak ayı itibari ile teknik kurullarda yetkililiğin belirlenmesini talep etmemize rağmen bu tarihin neden 21 Şubat olarak değiştirildiği yönünde sendikamızın yapmış olduğu araştırmalar sonucunda görülmüştür ki Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Coşkun Bundak aracılığı ile sendikamız üye listeleri Hazine ve Muhasebe Dairesi’nden alınmış ve bazı hükümet yandaşı sendikalara verilerek KTAMS’ı teknik kurullardan ekarte etmek adına bir çok dairede yandaş sendikalar tarafından kamu çalışanları sendika aidatları çek yazılıp geri ödenerek üye yazılmıştır.
Maliye Bakanlığı yetkilileri ile de yapmış olduğumuz görüşmede sendikamız KTAMS’ın üye listelerinin yasa dışı bir şekilde Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Coşkun Bundak tarafından alındığı kabul edilmiş ve gerekenin yapılacağı tarafımıza bildirilmiştir.
Bu derece usulsüz ve yasa dışı uygulamaların Maliye Bakanlığı yetkililerince de kabul edildiği bir ortamda Personel Dairesi’nin hala daha 21 Şubat tarihi itibari ile teknik kuruluların oluşturulmasında ısrarcı olması ise durumun vahametini gözler önüne sermektedir.
Anayasamıza göre dilekçemize 30 gün içerisinde cevap verilmesi gerekirken üzerinden bir buçuk ay geçmiş ve hala daha Ocak Sonu itibari ile yetkili sendikaların kimler olduğu tarafımıza bildirilmemiştir. Bildirilmemiştir çünkü Personel Dairesi tarafından Ulusal Birlik Partisi yandaş sendikalarının para karşılığı üye yazma işlemlerinin bitirilmesi beklenmektedir.
Hükümet yetkililerince de yasa dışı bir şekilde üye listelerimizin dışarı çıkarıldığının kabul edildiği bir dönemde 21 Şubat tarihi itibari ile belirlenecek teknik kurul yetkililiklerini kabul etmeyeceğimizi, yasa dışı uygulamalar ile yetkililiğin elimizden alındığı dairelerin teşkilat yasası değişikliğinin görüşüleceği tüm teknik kurullarda fiilen yerimizi alacağımızı belirtir, hükümeti gerekli önlemi almaması durumunda yaşanacak kaosun sorumlusu ilan ederiz.

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur