1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Twitter yasağı Kuzey Kıbrıs’ı da vurdu
Twitter yasağı Kuzey Kıbrıs’ı da vurdu

Twitter yasağı Kuzey Kıbrıs’ı da vurdu

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, yaşanan sıkıntının giderilmesi ile ilgili gerekli girişimlerin yapılacağını dile getirdi.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti’nde sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Twitter’in mahkeme kararı ile yasaklanmasının ardından, dün Kıbrıs’ın kuzeyinde de kimi internet kullanıcılarının Twitter’e erişmesi mümkün olmadı. Saat 20:00’den itibaren internet sağlayıcıları TT-NET olan kullanıcılar Twitter’e erişemedi. 3G (mobil internet) internet sağlayıcılarından hizmet alan kullanıcıların ise Twitter erişimlerinde bir sıkıntı yaşanmadığı öğrenildi. Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, yaşanan sıkıntının ardından Türkiye’deki sorumlu kişilere ulaşılıp sıkıntının aktarıldığını belirtti.  “Biliyorsunuz bu yeni bir uygulama. Uygulamada bazı sıkıntılar olabilir. Gerekli teknik düzenlemenin yapıldığı ve Türkiye’deki yasağın Kuzey Kıbrıs’ı etkilemeyeceği söylenmişti. Gerekli teknik düzenlemenin yapıldığı söylenmişti” şeklinde konuşan Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, yaşanan sıkıntının giderilmesi ile ilgili gerekli girişimlerin yapılacağını dile getirdi.

Gece yarısına doğru Türkiye’den açıklama

Saat 23:00 sularında YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada Türkiye’deki ilgililerden, Kuzey Kıbrıs’taki bazı kullanıcıların Twitter’e erişiminde yaşanan problem ile ilgili bir açıklama geldiğini söyleyen Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, yaşanan sıkıntının tamamen teknik bir arızadan dolayı kaynaklandığının kendisine iletildiğini belirtti. “Yaşanan sıkıntının herhangi bir siyasi boyutu kesinlikle yoktur” şeklinde konuşan Bürüncük, sıkıntının ivedilikle giderileceğinin kendisine Türkiye’deki yetkililer tarafından iletildiğini söyledi. Gazetemiz baskıya girdiği sularda, TT-NET üzerinden Twitter erişimi konusunda yaşanılan sıkıntı henüz giderilememişti.

Gerekli bildirim yapıldı

Twitter’e erişimde yaşanan sıkıntının ardından konuştuğumuz Net-House müşteri temsilcisi Harun Ateş ise, Twitter’e erişimin TT-NET internet sağlayıcısı üzerinden mümkün olmadığını, mobil internet kullanıcılarının Twitter’e erişiminde herhangi bir sıkıntının bulunmadığını kaydetti. Saat 20:00’den itibaren erişimin kapalı olduğunu dile getiren Ateş, Türkiye’deki ilgili yetkililere Twitter’e erişmde yaşanan sıkıntının düzeltilmesi ile ilgili gerekli bildirimin yapıldığını kaydetti.

Çağıl Günalp’ın haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2109 defa okunmuştur