1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Tüylerimiz diken diken oldu”
“Tüylerimiz diken diken oldu”

“Tüylerimiz diken diken oldu”

Türkiye’de yapılan Vodafone Freezone 16’ıncı Liselerarası Müzik yarışmasına katılan, Telsim Freezone 1’inci Liseler arası Müzik yarışması birincisi Namık Kemal Lisesi müzik grubu ve öğretmenleri üç ödül kazanmanın mutluluğunu yaşadı, duygularını YENİDÜZEN

A+A-

 

Didem MENTEŞ


Türkiye’de yapılan Vodafone Freezone 16’ıncı Liselerarası Müzik yarışmasına katılan Namık Kemal Lisesi müzik grubu ve öğretmenleri üç ödül kazanmanın mutluluğunu yaşıyor. Yarışmada büüyk heyecan duyan grup aldıkları üç ödül ile büyük başarı elde ederken, “tüylerimiz diken diken oldui” diyerek yaşadıkları heyecan ve gururu dile getirdiler. Yarışmadan sonra YENİDÜZEN’e konuşan NKL Müzik Grubu ve öğretmenleri Kürşat Öztürk, Telsim başta olmak üzere, Eğitim Bakanlığı’na ve basına teşekkür etti. En iyi Seyrici Özel Ödülü, En iyi üçüncü Orkestra Ödülü ve en iyi üçüncü erkek solist ödülü kazanan Namık Kemal Lisei Müzik grubu, bundan sonraki süreçte kendilerine her türlü desteğin verilmesini istedi. NKL’deki müzik odalarının yenilenmesi ve enstrümanlarının çeşitlendirilmesini isteyen gençler, Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerin de kendilerine burs hakkı vermelerini talep etti. Kuzey Kıbrıs’ta müziğe ve genç yeteneklere sahip çıkılmasını isteyen NKL öğrencileri, bundan sonraki yarışmaların tüm öğrenciler için örnek alınmasını diledi.

Halil Atarkan:
"Büyük başarı sağladık ve bundan sonra yetkililerden daha çok destek vereceklerini düşünüyorum. Öncelikle okuldaki müzik odamızın yenilenmesini istiyoruz. DAÜ'nün bize burs vermesini istiyoruz"

Ayşe Sancak:
"Başarımız basit birşey değil ve bunu gözönünde bulundurmaları gerekir. Kıbrıs'ta yapılacak müzik etkinliklerine orkestra olarak bizleride davet edebilirler. Başarımız buradaki yarışmayla kalmasın, başarımızın unutulmamasını istiyoruz. Ne bir adım geri ne de yerimizde kalmak istiyoruz. Durmak istemiyoruz. Yarışmadaki başarımızdan dolayı tüylerimiz tiken tiken oldu, halen çok mutluyuz"

Özgül Aykan:
"Aldığımız başarının burada kalmasını istemiyoruz. Bunun ileriye taşınmasını bekliyoruz, ilgililerin bunu dikkate almasını istiyoruz. Müziğimizi yapabilmek için önümüzdeki imkanların artırılmasını istiyoruz"

Günay Alkan:
"İleride daha iyi yerlere gelmek isterim. Bu yarışmayla bizlere destek olmalrını bekliyoruz. Kıbrıs'ta müziğin daha iyi ilerleyenilmesi için bu yarışma büyük bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Aldığımız ödülle önümüzün daha fazla açılmasını bekliyoruz. Bize burs sözü verdiler, bu sözün tutulmasını istiyoruz. DAÜ'nün müzik bölümü bizlere burs verebilir"

Mehmet Kalaç:
"Ülkemde müzisyenlere ve sanata saygı duyulmuyor. Benim de bu konuda acım var. Güney Kıbrıs'dan gitar getirmeye çalışdık ama hümrüğe takıldı ve bu benim canımı acıttı bu nedenle Kuzey Kıbrıs'dan müziğe ve sanatçıya önem verilmelidir. Ben bu yarışmada en iyi üçüncü erkek solist seçildim. İlerde DAÜ'de Müzik Öğretmenliği okumak istiyorum. Kürşat Hocamız yıllar önce bu başırıyı yakaladı, eğer onun gibi şanslıysam ilerde onun yerinde olmak isterim. Ödül kazandığım okulda öğretmen olmak istiyorum"

Diren Garip:
"Ben 4-5 ay oldu müziğe başlayalı ve büyük bir başarı yakaladık. Ben gitar çalıyorum, bu yıl ilk kez çalmaya başladım ve ödül kazandık bu beni heveslendirdi bundan sonra çalmaya devam edeceğim"

Şahan Şah:
"Ben gitar çalmaya devam etmek istiyorum. Gelecek senede yakaladığımız bu başarıyı yeniden yakalamak istiyorum. Kendimi müzik dalında geliştirmek istiyorum bu yarışma güvencemi artırdı"

Gizem Denizer:
"İlk olarak bizim sağladığımız bu başarıyı okulumuzun her yıl yakalamasını istiyorum. Biz bu başarıyı sağladık ama müzik yapabilmemiz için okulumuzun müzik odasının yenilenmesi gerekir. Enstrümanlaımızın çeşitlenrilmesi ve yenilenmesini istiyorum. Ben bu yarışmaya katılmadan önce okul öncesi öğretmenliği okumak istiyordum ama şimdi kararımı değiştirm ve müzik öğretmenliği okumayı düşünüyorum. Bize destek olan herkese teşekkür ederim"

Aslı Canalp:
"Bu yarışmanın devam etmeisini ve KKTC' nin her sene katılmasını isterim. Biz bu başarıyı yakaldık ama eksiklerimiz var ve bunların giderilmesini bekliyoruz. Müzik odamızın yenilenmesi i, enstrümanlarımızın çeşitlendirilmesini istiyorum. Ayrıca DAÜ'nün bizlere burs vermesini bekliyorum. Bizler üç ödül kazandık ileride bu yarışmaya katılacak olanlara örnek olmasını dilerim"

***

 


Namık Kemal Lisesi Müzik Öğretmeni Kürşat Öztürk:

“İleriye taşımaya kesin karalıyız…”

"Öncelikle bu imkan çok önemliydi. Hem Telsim'e hem de Eğitim Bakanlığımıza çok teşekkür ederiz. Bize bu imkanı sundular ve hem Kıbrıs'ta hem de Türkiye'de güzel sonuç elde ettik. Ben öğretmenleri olarak okuldaki çalışmaların aynen devam edeceğini bu konuda kesin kararlıyız. Bu iş burada bitti diye birşey yok. Amaç bunu ileriye götürmek, çocuklarımıza güzel bir alışkanlık sağlamak onlara güzel sanat dalında enstrüman öğreterek bir meslek kazandırmaktı. Müzik bir altın bileziktir onun her zaman hangi meslekte olursalar olsunlar yapabilecekleri bir alışkanlık, hobi olarak kazanmalarını istiyoruz. Müzik bir terapidir ve müzik dersleri herhangi bir konuda katkı sağlıyor. Toplumumuzda çok yetenekli öğrenciler var. Bu alanda kendilerini çok rahat gösterebilecek bir sonuç ortaya çıkmıştır. Hem Eğitim Bakanlığı’nın hem özel şirketlerin hem de üniversitelerin müzik konusunda  öğrencilerin kendilerini göstermelerine katkı sağlanması beklenir. Biz kendi çabamızla bu duruma geldik, bundan sonra bazılarının bu işe sahip çıkmasını istiyorum. Son olarak bu başarımızı Namık Kemal Lisesi Müdürü İlknur Şemi’ye armağan ediyorum.”

 

Bu haber toplam 2495 defa okunmuştur