1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tutuklu gazeteci cezaevinde evlendi
Tutuklu gazeteci cezaevinde evlendi

Tutuklu gazeteci cezaevinde evlendi

Tutuklu gazeteci Tunca Öğreten cezaevinde evlendi: 16 Nisan’a kadar tek ‘Evet’im bu

A+A-

25 Aralık 2016 sabahı gözaltına alınıp 24 gün sonra ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanan Diken’in eski editörü Tunca Öğreten, Silivri Cezaevi’nde nişanlısı Minez Bayülgen’le evlendi.

Silivri Cezaevi’nde bugün gerçekleştirilen nikah töreninde çiftin şahitliğini avukat Sema Özdemir ve cezaevinden bir gardiyan yaptı.

Özdemir, çiftin evlendikten sonra sadece beş dakika görüşebildiğini belirterek Tunca Öğreten’in yorumunu paylaştı: “16 Nisan’a kadar tek ‘Evet’im bu.”

Öğreten, önceki mektubunda Minez Bayülgen’e şu sözlerle evlenme teklifinde bulunmuştu: “‘Esarette ve hürriyette, otokraside ve demokraside eşim olmayı kabul eder misin? Benimle evlenir misin Minez Bayülgen?”

Öğreten’le birlikte gözaltına alınan kapatılan DİHA’nın haber müdürü Ömer Çelik ve BirGün gazetesi çalışanı Mahir Kanaat da ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kapatılan DİHA’nın muhabiri Metin Yoksu, Yolculuk gazetesinin yazı işleri müdürü Eray Sargın ve ETHA’nın sorumlu müdürü Derya Okatan ise serbest bırakılmıştı.

Bu haber toplam 3398 defa okunmuştur
Etiketler :