1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Türkiye’ye gerekçe sorulmalı… Yurttaşlarınızın, yurttaşlarınız olduğu bilinciyle hareket edin”
“Türkiye’ye gerekçe sorulmalı… Yurttaşlarınızın, yurttaşlarınız olduğu bilinciyle hareket edin”

“Türkiye’ye gerekçe sorulmalı… Yurttaşlarınızın, yurttaşlarınız olduğu bilinciyle hareket edin”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, art arda yaşanan Türkiye’ye giriş engellerinin toplumda bu yönde bir endişe yarattığına işaret etti, KKTC’nin de yurttaşları açısında uygulamalar olduğuna vurgu yaptı.

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, art arda yaşanan Türkiye’ye giriş engellerinin toplumda bu yönde bir endişe yarattığına işaret etti, KKTC’nin de yurttaşları açısında uygulamalar olduğuna vurgu yaptı, sıkıntının gerekçesini öğrenme zorunluluğu olduğunun altını çizdi.

 

“Seyahat özgürlüğüyle doğrudan ilintili…”

Bu durumun KKTC yurttaşlarının seyahat özgürlükleriyle doğrudan ilintili olduğunu dile getiren Erhürman, “Bazı durumlar vardır ki o yolu kullanmadığınız takdirde arzu ettiğiniz gibi seyahat etmeniz mümkün değildir. O özel durum orada duruyor” dedi. Hükümet yetkililerinin kendilerini eleştirenleri haksız bulmasına değinen Erhürman, “Eğer bir devletseniz, bizim yurttaşımız seyahat özgürlüğüyle ilgili bir sıkıntıyla karşılaşıyorsa o zaman KKTC hükümetinin TC ile kurduğu ilişkiler çerçevesinde bu sıkıntının gerekçesini öğrenme zorunluluğu var” dedi. Yapılması gerekenin Türk hukukunu yorumlamak ve TC’ye “Bu kararınızı değiştirin” demek olmadığını belirten Erhürman, Kıbrıslı Türk yetkililerin Türkiyeli yetkililerden bu durumun gerekçesini öğrenip kendi yurttaşına açıklamak olduğunu vurguladı.

 

"Böyle bir ifade olamaz"

Arıklı’nın ‘Sormamıza gerek yok ki, biliyoruz’ ifadelerine tepki gösteren Erhürman, “Böyle bir bakan ifadesi olamaz, bunu söylemeniz bile abesle iştigal” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin buradan deport edilen vatandaşlarına ilişkin gerekçe sorduğunu da vurgulayan Erhürman, bizim de kendi yurttaşlarımızla ilgili ‘gerekçe’ sorabileceğimizin altını çizdi.

İki devlet arasındaki ilişkiler çerçevesinde, hukuki bir şekilde gerekçelerin öğrenilmesi gerektiğini yineleyen Tufan Erhürman, “Yurttaşlarınızın, yurttaşlarınız olduğu bilinciyle hareket edin” diye Hükümet’e seslendi.

 

"Böyle mi yürür devletlerarası ilişkiler?"

Hükümete yönelik “Kendi yurttaşlarınıza sahip çıkmamak için neden bin bir dereden su getiriyorsunuz?” sorusunu soran Erhürman, “Yurttaşlarınızın, yurttaşlarınız olduğu bilinciyle hareket edin” dedi. Bunun ciddiyet meselesi olduğunu dile getiren Erhürman, “Devletlerarası ilişkiler böyle mi yürür?” sorusunu sordu. Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na seslenen Erhürman, dertlerinin Türk hukukunu yorumlamak değil, TC’ye giriş yapamayan yurttaşların haklarını korumak olduğunun altını çizdi.

 

Bu haber toplam 1525 defa okunmuştur
Etiketler : , ,