1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye Federasyonu ile ilişkisini kesti
Türkiye Federasyonu ile ilişkisini kesti

Türkiye Federasyonu ile ilişkisini kesti

Uğur Barani: “2006 yılında Kıbrıs Milli Takımı’nda yarıştım diye bana vatan haini diyenler, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan Akdeniz Kupası’nda Kıbrıs Bayrağı ile yarışmacı kabul edenlere ne diyecekler”

A+A-

Uğur Barani, Türkiye Darts Federasyonu ile her türlü ilişkiyi kestiklerini açıkladı

“Bize ambargo uygulayan Türkiye’dir”

Kıbrıs Türk Darts Federasyonu yaklaşık 10 ay önce Türkiye Darts Federasyonuna gönderdiği bir yazıya her türlü girişimine rağmen cevap alamayınca, ilişkileri kesme kararı aldı.

Kıbrıs Türk Darts Federasyonu Yönetimi, uzun süredir girilmeye çalışılan Dünya Darts Federasyonu konusunda Türkiye Darts Federasyonunun takındığı olumsuz tutum nedeniyle tepkili. Darts Federasyonu Başkanı Uğur Barani, Dünya Darts Federasyonuna üyeliğimiz konusunda kısıtlı imkanlarla yaptığımız tüm çabalara rağmen Türkiye Darts Federasyonunun kılını bile kıpırdatmaması bizi hayrete düşürdü dedi. Dünya Darts Federasyonuna üyelikle ilgili çabaların bilinmesine rağmen Türkiye Darts Federasyonu yetkililerinin yapılan toplantıların hiç birinde KKTC ile ilgili konuyu bir kez bile açmaması oldukça anlamlı bulundu. Barani, bu konu ile ilgili yaklaşık 10 ay önce Türkiye Darts Federasyonuna bir yazı gönderdiklerini ve her türlü girişime rağmen olumlu veya olumsuz bir yanıt alamamaları nedeniyle bu federasyonla olan her türlü ilişkilerini kestiklerini belirtti. Barani, Türkiye Darts Federasyonu ile ilişkileri kesmelerinin kendilerine herhangi bir şey kazandırmayacağını bildiklerini söyledi ve “bizim yanımızda olduklarını zannederdik, ancak anladık ki bize esas ambargoyu uygulayan Türkiye’dir” şeklinde konuştu. İspanya’nın her türlü engellemesine rağmen Katalonya’nın Dünya Darts Birliğine kabul edildiğini ve hatta ilk resmi maçını Türkiye ile yaptığını söyleyen Barani, “İspanya ile Güney Kıbrıs’ın gücünü kıyasladığımız zaman aradaki farkı görebiliriz, eğer Türkiye samimi bir şekilde bu konuya el atsaydı Dünya Darts Birliği’ne girmemiz oldukça kolay olurdu” dedi.
Uğur Barani, geçtiğimiz günlerde Futbol Federasyonunun Mağusa Türk Gücü U15 takımına yapılanlarla ilgili yaptığı protestoya sonuna kadar katıldıklarını belirterek, ülkedeki tüm Federasyonları Türkiye ile olan ilişkilerinin ne seviyede olduğunu açıklamaları çağrısında bulundu. Barani ayrıca 2006 yılında Kıbrıs Milli Takımında yarıştı diye kendisine vatan haini diyenlerin, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan Akdeniz Kupası Darts yarışlarında Kıbrıs Bayrağı asanlara ve bu bayrak altında yarışmacı kabul edenlere ne diyeceklerini merak ettiğini de sözlerine ekledi.
Darts Federasyonu Başkanı, KKTC’yi bir tek tanıyan biziz söylemlerinde bulunanların 15 yaşındaki çocukların maç yapmasına bile izin vermediklerini, bu yasakların yakında okul takımlarına da geleceğinden emin olduğunu söyledi. Barani, sizi sadece biz tanıyoruz söylemi yapanların sözlerini uygulamaları gördükten sonra samimi bulmadığını da ilave etti.

Bu haber toplam 1730 defa okunmuştur