1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘TheraFlu forte’ ilacının ‘K0984’ serisine dikkat!
‘TheraFlu forte’ ilacının ‘K0984’ serisine dikkat!

‘TheraFlu forte’ ilacının ‘K0984’ serisine dikkat!

TOPLATILIYOR… İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Ayden Kutalp: “TheraFlu forte’ isimli ilacın K0984 serisini toplatacağız” ÖNLEM ALINACAK… Eczacılar Birliği Başkanı Fatma Azgın: “Biz de Eczacılar Birliği olarak gerekli önlemleri alacağız”

A+A-


İLAÇ TOPLATILIYOR!

Grip ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan ‘TheraFlu forte’ ilacının bir serisinde üretim hatası bulundu.

Grip ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan ’TheraFlu forte’ isimli ilacın bir serisi için toplatma kararı alındı. Türkiye Sağlık Bakanlığı dün sabah açıklama yaparak durumu bildirdi. TC Sağlık Bakanlığı açıklamasında “TheraFlu forte’ isimli ilacın 'K0984' serisinde kapalı blister içerisindeki tablet üzerinde nokta şeklinde bir siyahlık tespit edilmesi nedeniyle 2’inci Sınıf B düzeyine çekme kararı verildi” denildi.
Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda Kuzey Kıbrıs’ta da söz konusu ilaç serisi için toplatma kararı alındı.
İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Ayden Kutalp, gerekli işlemlerin başlatılarak, bugün itibariyle Eczacılar Birliği’ne, Devlet ve Özel Hastanelere, ecza depolarına ve özel eczanelere konuyla ilgili bilgilendirme yazılarının gönderilmeye başlanacağını aktardı.
Eczacılar Birliği Başkanı Fatma Azgın, İlaç ve Eczacılık Dairesi’nin bu konuda henüz eczanelere bilgi verilmediğini, birlik olarak da gerekli önlemlerin alınacağına dikkat çekti.


Didem Menteş’in haberi bugün YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 8557 defa okunmuştur