1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tecavüz kararı 4 Haziran’da…
Tecavüz kararı 4 Haziran’da…

Tecavüz kararı 4 Haziran’da…

Haspolat’ta 28 haziran 2012 tarihinde iki Vietnamlı kadına tecavüz ettikleri suçlamasıyla yargılanan sanıklar Oktay Burçaklar ve Vepa Azimow ile ilgili Ağır Ceza Heyeti karar gününü açıkladı.

A+A-

Didem MENTEŞ


Haspolat’ta geçtiğimiz yıl iki Vietnamlı kadına tecavüz ettikleri iddiasıyla hükümsüz tutuklu bulunan sanıklar Oktay Burçaklar ve Vepa Azimow ile ilgili yargı süreci tamamlandı. 28 Haziran 2012 tarihinde Haspolat’ta faaliyet gösteren bir iş yerinde çalışan Vietnam uyruklu 2 kadının polise gelerek; 26 Haziran 2012 tarihinde konu işyerine ait bir binada Oktay Burçaklar ve Vepa Azimow’un ırzlarına geçmeye çalıştıklarını aktarması üzerine her iki sanık tutuklanmıştı. 11 Temmuz 2012 tarihinden beri Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan sanıklar dün yeniden“ırza geçmeye teşebbüs, geceleyin ev açma ve ciddi darp” suçlarından Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Başkanlığı’nda Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, huzurundaki davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar, sanık Oktay Burçaklar’ın Avukatı Hasan Nidai Mesutoğlu ve sanık Vepa Azimov’u Avukatı Enginsoy hazır bulundu. Taraflar dün son kez hitaplarını yaparak, tüm hususları ortaya koydu. Mahkeme Heyeti, davayı karara bağlamak üzere duruşmayı 4 Haziran Salı gününe erteledi.

Bu haber toplam 2926 defa okunmuştur