1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tatar’dan Denktaş’a: Özür dilemesini bilirim
Tatar’dan Denktaş’a: Özür dilemesini bilirim

Tatar’dan Denktaş’a: Özür dilemesini bilirim

Tatar, dünkü genel kurulda gergin anlar yaşadığı Maliye Bakanı Serdar Denktaş’tan özür diledi.

A+A-

 

Ayşe GÜLER

Mecliste söz alan UBP Milletvekili Ersin Tatar,  dünkü genel kurulda gergin anlar yaşadığı Maliye Bakanı Serdar Denktaş’tan özür diledi.

“Akşam Serdarla yattım, Serdarla kalktım. Kendisi de söyledi, küsme yok” diyen Tatar, “Buralarda konuşurken, dikkat etmek gerekiyor. Ben kendi adıma, aşırı bir şey söylediysem, özür dilemesini de bilirim” şeklinde konuştu.

Tatar, “Serdar veya oğluna bir şeyim yok. Kendi görevimi yapmaya çalışıyorum” diyerek,

Kanal T’yi kendisinin değil, eşinin yönettiğini ifade etti, “Beni oradan vurmayın” dedi.

“Bir takım tedbirleri, zor da olsa almalıyız”

Bu açıklamasının ardından Tatar, bütçe değerlendirmesine yönelik konuştu.

Tatar, Türkiye ile ilişkileri yeniden düzeltmek gerektiğini söyledi, “KKTC bu yapı ile kendi ayakları üzerinde duramıyor” dedi.

Bu nedenle bazı reformların hayata geçirilmesi gerektiğini de dile getiren Tatar, “Bir takım tedbirleri, zor da olsa almalıyız. Çünkü borç stoku büyüdükçe, ödenmediği takdirde tüm finans kaynağını etkiler” şeklinde konuştu.

Tatar, “Başbakan, tünelin ucunda ışık yok demişti. Bunu dediğinizde herkesi karamsarlığa itersiniz. Böyle cümleleri seçerken, dikkat etmek gerekiyor. Doğru sözlerle ekonomiye yön vermek lazım” dedi.

Türkiye’den 2019 ila 2021 döneminde 3 yıl için, 5 milyar TL yardım ve katkı beklendiğini ifade eden Tatar, buna rağmen bütçede 2.5 milyar TL açık öngörüldüğünü belirtti.

Tatar, “Toz pembe tablo yok, ciddi durum var” şeklinde konuştu.

Üniversiteler…

Üniversitelerin her yıl ekonomiye 860 milyon dolar katkısı olduğunu dile getiren Tatar, son yıllarda verilen üniversite izinlerinin ilgili kurumlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Tatar, “Nitelik ve kalite çok önemlidir. Bu konuda YÖDAK’a görev düşürüyor” dedi.

Kuzeye yönelim…

Euro’daki yükseliş nedeniyle güneyden kuzeye yönelimin arttığını da ifade eden Tatar, “Güzel şeyler oluyor” dedi.

Tatar, “Rum ne için buraya gelir, neyin alışverişini yapar? Bunları araştırmak, özendirmek gerekiyor” diyerek, bu konuda Maliye Bakanlığı’nın çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 2156 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler