1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sürüsüne karışan hayvanları, aldı, kaçtı!
Sürüsüne karışan hayvanları, aldı, kaçtı!

Sürüsüne karışan hayvanları, aldı, kaçtı!

“Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Deniz, teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

A+A-

 

Gamze BAYKUR
İncirli köyü ovasında küçükbaş hayvanlarını otlattığı sırada sürüsüne Erhan Akbaş’a ait 14 adet küçükbaş hayvan karışan ve konu hayvanların kulak numaralarını sökerek hayvanları sirkat eden İzettin Deniz isimli çoban gözaltına alındı. “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Deniz, teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

8 bin 850 TL değerinde…
Olayın tahkikat memuru Yenal Hüdakan, zanlı İzettin Deniz’in 21 Şubat tarihinde İncirli Köyü ovasında küçükbaş hayvanlarını otlattığı sırada sürüsüne Erhan Akbaş’a ait 8 bin 850 TL değerinde 11 koyun, 2 kuzu ve 1 koç olmak üzere toplam 14 adet küçükbaş hayvanın karıştığını ve zanlının ise konu hayvanların kulak numaralarını çıkararak hayvanları sirkat ettiğini açıkladı. Mesele  ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Hüdakan, zanlı Deniz’in uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Teminata bağlandı…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı İzettin Deniz’in pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 2 KKTC vatandaşının 15’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1931 defa okunmuştur