1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Söylemez'in atılmış montu ve ayakkabısı bulundu
Söylemez'in atılmış montu ve ayakkabısı bulundu

Söylemez'in atılmış montu ve ayakkabısı bulundu

Mustafa Söylemez'in kaçıp Doğanköy'de durup, giydiği mont ve ayakkabısını attığı yer tespit edildi

A+A-

Halil Falyalı ve Murat Demirtaş cinayetiyle ilgili poliste tutuklu bulunan V.S. ve M.Ç.’nin tutukluluk süreleri, bugün çıkarıldıkları Girne Kaza Mahkemesi’nde 8’er gün uzatıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, olayda kullanılan silahların yanı sıra şahısların giydiği kıyafetler ve kamera kayıtlarıyla tahkikatın ciddi şekilde devam ettiğini kaydetti.

Polis, olayda kullanılan silahlarla birlikte bulunan bir tabancanın, Ankara’da bir yaralama olayında da kullanıldığının tespit edildiğini söyledi.

Halil Falyalı cinayeti zanlıları, bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis Müfettişi Murat Bayram, araştırmayla ilgili bulguları mahkemeye aktardı.

Ele geçirilen üç silahın da saldırıda kullanıldığını ifade eden Bayram, bulunan tabancalardan birinin Ankara’da bir şahsın yaralanması olayında da kullanıldığının tespit edildiğini söyledi.

80 KAMERA KAYDI

Meselenin ciddi bir mesele olduğunu, olayla ilgili 300’den fazla görüşme yaptıklarını, 100 civarında ifade alındığını, zanlıların kaçtığı bölgelerden de 80 kamera kaydı toplandığını ifade eden Bayram, incelemelerin sürdüğünü kaydetti.

TÜRKİYE’DE 6 TUTUKLU

Kent güvenlik sistemindeki incelemelerin sürdüğünü, 2 adet aracın daha olayda kullanıldığını ve bu araçların arandığını, ayrıca 2 şahsın daha arandığını aktaran Bayram, Zanlı 1’in verdiği gönüllü ifade kapsamında da Türkiye’deki tutuklu sayısının 6 olduğunu belirtti.

Türkiye’de de ciddi bir soruşturma sürdürüldüğünü ifade eden Bayram, şahısların eşyalarının DNA ve barut izi için Ankara’ya gönderildiğini, ayrıca Mustafa Söylemez isimli şahsın olay yerinden kaçarken attığı eşyalarının tahkikatının sürdüğünü söyledi.

60-70 KİŞİDEN DAHA İFADE ALINACAK

Polis, olayla ilgili 60-70 kişiden daha ifade alınacağını, emareler ve şahısların arandığını, soruşturmanın sürdüğünü, zanlılar serbest kalırsa emarelere müdahale edebileceğinden 8 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

Savcılık da, meseleye ilişkin soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü, incelemelerin devam ettiğini, kıyafetlerin Ankara’ya gönderileceğini aktararak, zanlıların 8 gün daha tutkulu kalmasını talep etti.

Mahkeme de, zanlılara tutukluluk süreleri için şikayetleri olmadığını sordu ve “olmadığı” cevabını aldı.

Mahkeme bunun üzerine, taammüden adam öldürme suçuyla ilgili polisin tahkikatını layıkıyla sürdürdüğüne işaret ederek, zanlıların tutukluluk sürelerinin 8 gün daha uzatılması emri verdi.

Cinayetle ilgili olay gecesi Falyalı'nın yanında olan ve havaya ateş açtığı belirlenen yakın korumaları Türkistan Gülce ve Halil Işık da bugün yargı huzurunda olacak. Olay anında kiralık bir araçla bölgede bulunduğu tespit edilen Ö.T. ise yarın mahkemeye çıkarılacak.

Mahkemeden:

Mustafa Söylemez'in kaçıp Doğanköy'de durup, giydiği mont ve ayakkabısını attığı yer tespit edildi

Zanlıların evinde bulunan 9mm tabanca Ankara'da Ali Maytalman'ın silahlı yaralanmasında kullanıldı.

100 kişiden ifade alındı

60-70 kişiden daha ifade alınacak

2 şahıs ve olayda kullanılan 2 araç aranıyor.

Mahkeme zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

300'den fazla kişi soruşturmaya dahil edildi, 100 ifade alındı.

80'e yakın kamera görüntüsü inceleniyor.

Çatalköy'de olay yerine 1 km uzaklıkta 2 adet kalaşnikof, 4 adet şarjör, 39 adet 7.62 mm canlı mermi, 9 mm tabanca, şarjör, 13 adet 9 mm mermi bulundu.

Zanlıların kıyafetleriyle ilgili Türkiye’ye DNA ve SWAP örnekleri Ankara'ya gönderilecek.

mak.jpg

Polis, Girne Kaza Mahkemesi etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Mahkeme önündeki yol trafiğe kapatıldı. Polis davası olmayan herkesi mahkeme bahçesinden dışarıya aldı.

pp-056.jpg

Zanlılar geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirildi.

gg-151.jpg

Evlerinde olayda kullanıldığına inanılan silahın bulunduğu V.S ile M.Ç mahkemeye ayrı ayrı arabalarda,  çelik yelekle getirildi.


NELER YAŞANDI?

Peş peşe tutuklamalar…

Suikastın ardından ilk tutuklama 9 Şubat’ta yapılmış, polis Ö.T isimli şahsı mahkemeye çıkarmıştı.

Olay anında kiralık bir araçla bölgede bulunduğu tespit edilen zanlı hakkında ilk etapta 2 gün tutukluluk alınmıştı. Ö.T’nin ardından adaya birlikte geldiği tespit edilen Y.G de tutuklanmış, 9 Şubat’ta mahkemeye çıkarılmış,  aleyhinde 1 gün tutukluluk verilmişti.

Her iki zanlı yeniden mahkemeye çıkarılmış, polis olay yerinde 59 adet 7.62 mm boş kovan, 9 adet 7.62 mm mermi çekirdeği ve 5 adet de 9 mm çapında kovan bulunduğunu açıklamıştı.

Mahkeme 2 zanlının 6 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir vermişti.

Zanlılardan Y.G olayla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle dün serbest kalmıştı.

Silah bulunmuştu…

Polis, soruşturma kapsamında 12 Şubat’ta ise V.S ile M.Ç’yi Girne’de bir evde tespit etmiş, ‘makul kuvvet’ kullanarak her iki ismi de tutuklamıştı.

Zanlıların evinde banyo küveti altında naylona sarılı halde bulunan ve olayla bağlantısı olduğuna inanılan bir uzun namlulu tabanca ve içerisindeki 15 mermi de emare olarak alınmıştı.

Polis, zanlıların Alanya’dan yasa dışı yollarla, tekneyle adaya giriş yaptığını ve hem adaya gelmelerinde, hem de Alsancak’taki eve yerleştirilmelerinde Türkiye’de konuyla ilgili tutuklanan, Söylemez Çetesi üyesi Mustafa Söylemez’in bağlantısının tespit edildiğini anlatmıştı.

13 Şubat’ta mahkemeye çıkarılan zanlılar hakkında 3’er gün tutukluluk süresi alınmıştı.

Korumalar da tutuklanmıştı

Cinayetle ilgili olay gecesi Falyalı'nın yanında olan yakın korumaları Türkistan Gülce ve Halil Işık da 13 Şubat’ta mahkemeye çıkarılmıştı.

Zanlılarla ilgili 'Kanunsuz silah tasarrufu ve kullanımı, olay mahallinde ateş açma' suçlamaları getirilmişti.

Çatışma esnasında zanlı Gülce'nin iki kez, zanlı Işık'ın ise üç kez tasarruflarındaki kanunsuz silahlarla havaya ateş ettiğinin belirlenmiş, 3’er gün tutukluluk kararı alınmıştı.

İstanbul’da gözaltı sayısı 6’ya çıkmıştı

Hatırlanacağı üzere; Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin Türkiye’de 6 kişi gözaltına alınmıştı.

9 Şubat’ta 3 kişi, 13 Şubat’ta da 3 kişi gözaltına alınmıştı.

 6 kişi gözaltına alınmıştı.

Önceki gün 6 şüpheliden 3'ü hakkında ek gözaltı süresi verilmişti.

 

 

yd-destek-gorseli-2-575.jpg

Bu haber toplam 12434 defa okunmuştur