1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "Soruşturmanın takipçisi olacağım"
Soruşturmanın takipçisi olacağım

"Soruşturmanın takipçisi olacağım"

Şahali, Toprak Ürünleri Kurumu Müdür Vekili Savaş Arkut’un görevinden alınmasının ardından dairede bazı personelin kurban kesip, helva dağıtarak ‘kutlama’ yapması ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda eski Bakanı Erkut Şahali, Toprak Ürünleri Kurumu Müdür Vekili Savaş Arkut’un görevinden alınmasının ardından dairede bazı personelin kurban kesip, helva dağıtarak ‘kutlama’ yapması ile ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya üzerinde açıklama yapan Şahali şunları ifade etti:

“Toprak Ürünleri Kurumu Müdür Vekili görevden alındı diye kurban kesip helva dağıtan bazı personel, ülkedeki kamu yönetiminin geldiği noktanın aynası oldu.

Halbuki kurumda kayıtlı 120'yi aşkın çalışan arasında bu yaramaz olaya imza atanlar bir elin parmakları kadar ancak vardır. Bu olayı yadırgayanlar ve ayıplayanlar dahi "ne kadar kötü yönetmiş olursa olsun" diyerek aslında olayı bir miktar normalleştiriyor.

Bu olay hiçbir hal ve koşulda kabul edilemez, haklı görülemez. Kamu kurumlarına hiçbir kamu çalışanı "Dingo'nun ahırı" muamelesi de yapamaz. Ne iyi ki, halkın hizmetkarı olduğunu bilerek görev yapan kamu çalışanları hala ezici biçimde çoğunluktadır ama bir çuval incir o kadar kolay berbat olabiliyor ki.

Yaşayarak görüyoruz, gördükçe emin oluyoruz. Bu toplum, atandığı müdürlük görevine omuzlarda, davul zurna eşliğinde giderek makamı teslim alanları da görmüştü. Şimdi de müdür vekili görevden gitti diye helva döküp kurban kesen kamu çalışanlarını da görmüş oldu.

Ve ne iyi ki kurum yönetim kurulu başkanı soruşturma başlattıklarını açıklayarak yüreklere su serpti. Ben herkes unutsa dahi, bu soruşturma sürecini ilgi ile izleyip sonucunun ne olacağını merakla beklemeye devam edeceğim. Şimdiden, "hasıraltı" niyeti olan varsa, haber vereyim dedim…”

 

 

 

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur