1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Soruşturma olduğu dönem göreve atandı!
Soruşturma olduğu dönem göreve atandı!

Soruşturma olduğu dönem göreve atandı!

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Taner Nusret, görevden alındı…

A+A-

Didem MENTEŞ

Polis tarafından Girne ve Lefkoşa’da yürütülen “Sahte sürüş ehliyeti” soruşturması kapsamında tutuklanan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Taner Nusret, bakanlık tarafından görevden alındı. Taner Nusret’in, polis tarafından hakkında soruşturma başlattığı dönemde Özel Kalem Müdürü olarak atandığı ortaya çıktı.

Polisin 3 Şubat 2017’de başlattığı soruşturma 8 buçuk ay sonra yargıya taşınırken, Taner Nusret, 3 Mayıs 2017’de Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Özel Kalem Müdürü görevine getirildi.

Soruşturma 3 Şubat 2017’de başlatılırken, Taner Nusret, 3 Mayıs 2017’de Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Özel Kalem Müdürü görevine getirildi. Bakanlık Nusret’in görevden alındığını açıkladı

Nusret görevden alındı

Taner Nusret, 2013- 2016 yılları arasında Ehliyet Müfettişi olduğu dönemde, ülkede olmayan TC vatandaşı 9 kişiye KKTC sürüş ehliyeti verdiği iddiasıyla tutuklandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı dün bir basın açıklaması yaparak, Taner Nusret’in görevden alındığını açıkladı.  Polis Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla ülkeye hiç gelmeyen 24 kişiye sürüş ehliyeti verdiği tespit edilmesiyle ilgili tutuklanan 4 kişinin arasında yer alan Nusret’in, soruşturmaya dahil olması,  sürecin mahkemeye taşınmasından dolayı dünden itibaren özel kalem müdürlüğü görevine son verildiği belirtildi.

Bakanlık: “bürokratın bakanlığımızda görevi dönemi ile hiçbir alakası olmadığını, ilgili davaların geçmişte Ehliyet Müfettişliği dönemine ait olduğunu belirtir, bakanlığımızın konuya ortak edilmesini kabul etmemiz asla mümkün değildir” açıklaması yaptı

“Bakanlığımızdaki görevi dönemiyle hiçbir alakası yok”

Resmi açıklamada, “3 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığında Özel Kalem Müdürü görevi yürüten bürokratın bakanlığımızda görevi dönemi ile hiçbir alakası olmadığını, ilgili davaların geçmişte Ehliyet Müfettişliği dönemine ait olduğunu belirtir, bakanlığımızın konuya ortak edilmesini kabul etmemiz asla mümkün değildir. Bakanlık bürokratının adının geçmesi ve davaya konu olan sürecin mahkemeye taşınmasından dolayı soruşturmanın selameti açısından ilgili şahsın bugünden itibaren özel kalem görevinden alındığını bildiririz” denildi.

 

Hatırlanacağı üzere Nazım Çavuşoğlu’nun İçişleri Bakanlığı yaptığı 2011 yılında ise Şehir Planlama Dairesi eski Müdürü olan Hasan Baltacıgil ile ilgili olarak ‘rüşvet’ iddiaları ortaya atılmış, Baltacıgil üçlü kararnameyle görevden alınmıştı.

Eski müdür de ‘rüşvet’ iddiasıyla görevden alınmıştı

Hatırlanacağı üzere Nazım Çavuşoğlu’nun İçişleri Bakanlığı yaptığı 2011 yılında, Şehir Planlama Dairesi eski Müdürü olan Hasan Baltacıgil ile ilgili olarak ‘rüşvet’ iddiaları ortaya atılmış, Baltacıgil üçlü kararnameyle görevden alınmıştı. O dönem İçişleri Bakanlığı yazılı açıklama yapmış, “son günlerde basında yer alan bazı iddialar doğrultusunda, bakanlığımızca yapılan araştırma ve değerlendirmenin sonucunu beklemeden görevden alınmasına karar verilmiştir” denildi.

Açıklamada, “Bugün geldiğimiz noktada bakanlığımızca yapılan değerlendirme sonucu, ilgili daire müdürünün yaptığı savunma doğrultusunda, iyi niyetle dahi olsa özel bir şirkete verilmek üzere aldığını iddia ettiği ve kabul ettiği söz konusu fatura tutarının tahsil edilmesinde ‘aracılık’ yapması, kamu yönetimi etik kuralları açısından büyük bir hatadır ve bakanlığımız tarafından asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bu çerçevede, Şehircilik ve Planlama Dairesi Müdürü Sn. Hasan Baltacıgil’in görevden alındığını kamuoyuna duyururuz” denilmişti. Ancak ilerleyen süreçte Baltacıgil ile ilgili bir yargı süreci başlatılmadı.

 

Bu haber toplam 4260 defa okunmuştur
İlgili Haberler