1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SORULAR / CEVAPLAR…
SORULAR / CEVAPLAR…

SORULAR / CEVAPLAR…

Komiteden geçen “28 Temmuz’da erken seçim yapılsın” kararına Meclis Genel Kurulu’nda hangi partiler, nasıl oy verecek?

A+A-

Peki şimdi ne olacak?

• Meclis komitesinin OYBİRLİĞİYLE karar verdiği ve erken seçim için öngörülen “28 TEMMUZ” tarihi meclisten de onay alırsa SEÇİM YASAKLARI ne zaman başlayacak?

Tasarı Meclis Genel Kurulu’na 23 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ gelecek, Genel Kurul’da onaylanmasından sonra bu karar Yüksek Seçim Kurulu’na iletilecek. YSK seçim yasaklarının başlayacağı tarihi AÇIKLAYACAK. Yasa seçimden 60 gün önceyi işaret ediyor, yani MUHTEMELEN 30 MAYIS…

• Komiteden geçen “28 Temmuz’da erken seçim yapılsın” kararına Meclis Genel Kurulu’nda hangi partiler, nasıl oy verecek?

CTP, UBP olumlu oy verecek. DP, TDP ve UBP’deki muhalifler muhtemelen 'OLUMSUZ' oy verecek. CTP ve UBP oyları (34) seçim kararı alınması için yeterli olacak.

• GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ ne zaman meclis genel kuruluna gelecek?

Normal prosedüre göre, milletvekillerin bilgiye sunulmasından 2 toplantı sonra, 27 Mayıs Pazartesi gelecek. Eğer bugün toplanması için önerilen “OLAĞANÜSTÜ” toplantı olursa (ki Meclis Başkanı 10 milletvekilinin isteği üzerine bugün için çağrı yaptı), Perşembe ele alınabilecek. Muhalif UBP’liler, DP ve TDP tarafından bugün toplanması için talep edilen olağanüstü birleşim ve Meclis Başkanı’nın da çağrı yaptığı toplantının toplanma şansı düşük, çünkü UBP bu toplantıya katılmayacak.

• 7 Temmuz’da yapılacağı açıklanan CTP Kurultayı NE OLACAK?

CTP Parti Meclisi bugün toplanarak bu konuda karar verecek. Kurultayın ‘ertelenmesi’ görüşü ağırlıkla, başkan adaylığı açıklayan Ömer Kalyoncu, katıldığı televizyon programlarında ‘Kurultay’ın ertelenmesi’ yönünde görüş belirtti.

 

Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur