
Sonel anısına yarıştılar
Salih Sonel’in eşi ve oğlunun da hazır bulunduğu müsabakalarda başarılı sporculara kupa ve madalyaları, Salih Sonel’in eşi Yeşim Sonel, oğlu Oytun Sonel, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı takdim etti.
KKTC Eskrim Federasyonunun düzenlediği 3. Salih Sonel Büyükler Eskrim anı turnuvası önceki gün gerçekleştirildi.
Girne Amerikan Koleji Müdürlüğü görevini yürütürken Kıbrıs Türk Eğitim Camiasının 29 Mayıs 2011 de zamansız kaybettği Salih Sonel anısına 3. kez düzenlenen Eskrim turnuvası Girne Amerikan Koleji Spor Salonunda gerçekleştirildi. Salih Sonel’in eşi ve oğlunun da hazır bulunduğu müsabakalarda başarılı sporculara kupa ve madalyaları, Salih Sonel’in eşi Yeşim Sonel, oğlu Oytun Sonel, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı takdim etti.
KKTC Eskrim Federasyonu Başkanı Erhan Vechi her geçen gün ilginin arttığı Eskrim sporuna ve sezonun açılış turnuvası da sayılan bu turnuvaya 48 sporcunun katıldığını belirterek “müsabakalar, çok çekişmeli ve yoğun seyirci ilgisiyle gerçekleştirildi” dedi.
İlgisizliğe sitem
Vechi tamamen amatör ruhla yapılan faaliyetlerin spor camiasının ve medyasının yeterince ilgi göstermemesinden sitem ederek, “ilerleyen haftalarda gerçekleştireceğimiz diğer turnuvalarda Devletimizin “Spor Yöneticileri” ve “Spor Medyası”nı da aramızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.
3. Salih Sonel Büyükler Eskrim anı turnuvası müsabakalarında elde edilen dereceler şöyle;
Bayan Flöre: 1. Melda Hasan, 2. Meltem Çolak, 3. Kayla Girgen, 4. Gözde Pınar Özaydın
Bayan Kılıç: 1. Turkan Teknikel, 2. Eda Hasizmili, 3. Evelina Evelina, 4. Deniz Kavran
Erkek Flöre: 1. Berkay Çağay, 2. Oğuzhan Beyoğlu, 3. Mert Hasan, 4. Burak İpek
Erkek Kılıç: 1. Savcı Genç, 2. Aydın Tahsin, 3. Salih Kayasal, 4. Onur Salkım

















