1. HABERLER

  2. SEÇİM 2022

  3. Partiler başvurdu, seçim heyecanı başladı
Partiler başvurdu, seçim heyecanı başladı

Partiler başvurdu, seçim heyecanı başladı

CTP Genel Başkanı, Milletvekili Tufan Erhürman, milletvekili adaylarıyla birlikte Yüksek Seçim Kurulu’na 23 Ocak seçimlerine ilişkin başvuruda bulundu.

A+A-

Siyasi partiler, 23 Ocak seçimleri için resmi başvurularını Yüksek Seçim Kurulu’na bugün yaptı.

Bağımsız adaylar ise ilçe seçim kurullarına başvuruda bulundu. 50 sandalyeden oluşan Cumhuriyet Meclisi için ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısı Lefkoşa için 16, Mağusa için 13, Girne için 11, İskele için 5, Güzelyurt için 3 ve Lefke için 2 olacak.

 

Erhürman: “Kıbrıs Türk halkının varoluş seçimi”

CTP Genel Başkanı, Milletvekili Tufan Erhürman, milletvekili adaylarıyla birlikte Yüksek Seçim Kurulu’na 23 Ocak seçimlerine ilişkin başvuruda bulundu.

Erhürman, seçimi Kıbrıs Türk halkının varoluş seçimi olarak değerlendirdi, “Kıbrıs Türk halkı bu seçimden yüz akıyla çıkacaktır” dedi.

“CTP olarak iddiamız ülkenin gailesini çekmeyenler gidecek” diyen Erhürman, “Kıbrıs Türk halkı vardır, bundan sonra da var olacak diyenler gelecek” şeklinde konuştu.

Çok güçlü bir kadroyla seçime hazırlandıklarını ifade eden Erhürman, seçime kısa bir süre kaldığını belirtti.

Erhürman, ülkenin zor günlerden geçtiğini, uçurumun kenarına kadar getirildiğini dile getirerek, “Ülkenin uçurumun kenarından döndürme seçimi… İnsanlar son derece sıkıntılı, esnaf siftah yapmıyor” dedi.

Erhürman özetle şöyle devam etti: Pandemi var, TL’nin çok hızlı değer kaybı var. Ama hükümette olanların da açıkladığı gibi maalesef bir de kötü yönetim, hatta yönetmeme var. Ülkenin gailesini çekmeme var.

Biz CTP olarak iddiamız; artık ülkenin gailesini çekmeyenler, ne olacağım diye uğraşanlar gidecek. Bu ülkede Kıbrıs Türk halkı vardır, şu anda da varız, bundan sonra da var olacağız, bunun için de çok çalışacağız diyenler gelecek. Kıbrıs Türk halkının varoluş seçimidir.”

ctp-adaylik-muracaati-6.jpg

ctp-adaylik-muracaat-4.jpg

ctp-adaylik-muracaat-5.jpg

ctp-adaylik-muracaat-6.jpg

ctp-adaylik-muracaati-1.jpg

Özersay: “Bu memleket sahipsiz değildir demek için buradayız”

YSK’ya başvuru öncesinde kısa bir açıklama yapan Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay, ülkenin çok büyük bir yıkım içinde olduğunu, halkın sahipsiz olduğunu kaydederek, buna dur demek için yola çıktıklarını belirtti.

Özersay, “Bu memleket sahipsiz değildir, fakirleşmeye de pahalılaşmaya da dur demek için bu yola çıktık” dedi.

0804ad0d-e88a-4db0-8822-0fa58e67c119.jpg

 

Sucuoğlu: Ülkeye sıcak para gelmeli

Başbakan Faiz Sucuoğlu, 23 Ocak seçimlerinden sonra ekonomik vizyonu geliştirme hedefinde olduklarını söyledi, inşaat sektörüne yönelik açılım yapacaklarını, yap-işlet-devret modelini gündeme getireceklerini aktardı.

Ülkeye sıcak para getirebilme çabasında olduklarını ifade eden Sucuoğlu, “Gelen yatırımcıya daire satın almak isteyenlere rakamı artıracağız. 23 Ocak’tan sonra 6 ay ile 1 yıl yeni ekonomik vizyonu gerçekleştirme hedefindeyiz. Ekonomide yeni kan olmalı” şeklinde konuştu.

ubp.png

DP de başvurdu…

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da 23 Ocak seçimleri için milletvekili adaylarıyla YSK’ya resmi başvuruyu yaptı. Ataoğlu, halkın DP’ye vereceği destekten şüphesi olmadığını söyledi, şöyle devam etti: Pırıl pırıl 50 aday… Hepsi aynı değerde… Çıktığımız yol içerisinde hepsi aynı gaile doğrultusunda. Halkın bize vereceği destekten şüphemiz yok. 50 adayla çok daha iyi yolda yürüyebilmek için halkın destekleyeceğinden endişe duymuyorum.

 

Özyiğit: “Halkta güven duygusu kalmadı”

TDP Genel Başkanı, Milletvekili Cemal Özyiğit, ülkede yapısal ve köklü bir değişimin şart olduğunu söyledi, 23 Ocak seçimlerinin tarihi bir fırsat olduğunu belirtti.

Özyiğit, “İnsanlar, temel tüketim maddelerini almakta zorlanıyor, halk kaderine terk edilmiş durumda” dedi, “Halkta güven duygusu kalmadı” şeklinde konuştu.

YSK’ya milletvekili adaylarıyla resmi başvuru yapan Özyiğit’in açıklaması özetle şöyle:

"Tertemiz bir geçmişe sahip, donanımlı bir ekiple başvuruda bulunduk. Ekonomi ve sağlık olmak üzere her alanda yıkım yaşanıyor. TL’nin durumu ortada… İnsanlar, temel tüketim maddelerini almakta zorlanıyor, halk kaderine terk edilmiş durumda. Bu kez güven duygusu kalmadı. Gençleri göç yollarına terk ediyoruz. Herkesin derdi seçim değil, geçim… Herkesle aynı sıkıntıları çekiyoruz.

Seçimler tarihi fırsat. Ülkede yapısal ve köklü değişim şart."

tdp-basvuru-2-huseyin-sayil.jpg

Yeniden Doğuş Partisi (YDP), 23 Ocak’ta yapılacak milletvekilliği erken genel seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, adaylarla birlikte mahkemeler binasına geldi.

YDP’nin 50 kişilik aday listesini YSK yetkililerine, Arıklı ve Genel Sekreter Enver Öztürk sundu.

 

YDP başvurusunu yaptı

Aday listesinin sunulmasının ardından YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, mahkemeler binası önünde basına açıklamada bulundu.

Arıklı, parti olarak adaylar için başvuruda bulunduklarını belirterek, “Pırıl pırıl davasına inanmış, genç, dinamik 50 adayla yola çıkıyoruz” dedi.

“İnanıyorum ki 23 Ocak tarihinde zafer bizim olacak” temennisinde bulunan Erhan Arıklı, yanlarında olmasını arzu ettikleri bazı arkadaşlarının olmadığını ancak onların yerine gelen kişilerin en az onlar kadar değerli, davasına inanmış, kenetlenmiş olduğunu söyledi.

Kutlu bir yola çıktıklarını dile getiren Arıklı, “Allah bizi mahcup etmesin, Allah bizim yardımcımız olsun” diye konuştu.

Yarın Girne’de adaylarını eğitim kampına alacaklarını açıklayan YDP Genel Başkanı Arıklı, Pazar günü saat 13.00’te Lefkoşa İlçe Başkanlığı’nın düzenleyeceği büyük aday tanıtım şölenleri olacağını da duyurdu.

“Tatlı mücadeleyi 23 Ocak tarihine kadar taşıyacaklarını” ifade eden Erhan Arıklı, diğer partilere de başarılar diledi.

Arıklı, “Kazasız, belasız, sıkıntısız bir demokratik yarış diliyorum” şeklinde konuştu.

ydp-basvuru-1-huseyin-sayil.jpg

ydp-basvuru-2-huseyin-sayil.jpg

Bu haber toplam 3298 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,