1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sirkata toplam 2 yıl hapis cezası…
Sirkata toplam 2 yıl hapis cezası…

Sirkata toplam 2 yıl hapis cezası…

Mağusa’da evlere girerek çeşitli elektronik eşyalar çalan sanık Savaş Yıldız ile Zafer Gül, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

Mağusa’da evlere girerek cep telefonu, playstation oyun konsolu ve uydu alıcı cihazı sirkat eden sanık Savaş Yıldız ile Zafer Gül, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Ev açma” ve “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Yıldız ile Gül, suçlu bulunarak oy birliği ile 1’er yıl hapis cezasına mahkum edildiler.

Şüphe üzerine yakalanmışlardı…
Sanık Savaş Yıldız ile Zafer Gül, 1 Kasım 2012 tarihinde Mağusa’da Ahmet Balaban’a ait eve girerek 1 adet 100 TL değerinde playstation oyun konsolu, 1 adet 80 TL değerinde uydu alıcı cihazı ve 1 adet 15 TL değerinde çanta sirkat etmişti. Ayrıca sanık Yıldız, 25 Ekim tarihinde Lala Mustafa Paşa Camisinde Rıfat Ateş’e ait 250 TL değerinde cep telefonu, 4 Kasım tarihinde İbrahim Deniz’e ait evden 120 TL değerinde cep telefonu, 3 Kasım tarihinde ise yol kenarında park halindeki Hasan Cumaoğulları’na ait araçtan 100 Euro parayı sirkat etmişti. 4 Kasım 2012 tarihinde Ahmet Balalan polise giderek evine hırsız girdiği yönünde şikayette bulunmuş ve başlatılan soruşturma neticesinde sanık Yıldız ile Gül şüphe üzerine gözaltına alınmıştı. Sanıkların evlerinde polis ekipleri tarafından yapılan aramada ise sirkat edilen eşyalar bulunmuştu.

Hırsızlık yüz kızartıcı bir suçtur…
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, sanık Savaş Yıldız ile Zafer Gül’ü aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanıkların işlemiş oldukları suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu belirten Ulutekin, yasa koyucunun bu suçlar için öngördüğü cezaların suçların ne kadar ciddi ve vahim olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Hırsızlığın yüz kızartıcı bir suç olduğunun altını çizen Ultekin, bu tür suçların toplu huzursuz eden suçlar olduğunu vurguladı. Ulutekin, sanıklara ceza taktir ederken amme menfaatini gözeterek sanıklara caydırıcı ve ibret verici ceza olarak hapis cezası verilmesi gerektiğine oybirliği ile karar verdiklerini açıkladı. Ulutekin, sanık Yıldız ile Gül’ü 1’er yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

(Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 1441 defa okunmuştur