1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Siber Çevre Platformu’nu kabul etti
Siber Çevre Platformu’nu kabul etti

Siber Çevre Platformu’nu kabul etti

Siber: “Her yeri sahiplenip, temiz tutmamız, küçük çocuklardan büyüklere kadar bu bilinci aşılamamız gerekiyor”

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, sağlıklı olmanın, çevrenin temiz olmasıyla birebir bağlantılı olduğunu ifade ederek, “Her yeri sahiplenip, temiz tutmamız, küçük çocuklardan büyüklere kadar bu bilinci aşılamamız gerekiyor” dedi.

Meclis Başkanı Sibel Siber, bugün, Çevre Platformu’nu kabul ederek, taleplerini dinledi.

DÖNMEZER

Çevre Platformu Sözcüsü Ayşe Dönmezer görüşmedeki konuşmasında, Sibel Siber’in Başbakanlığı döneminde çevre adına yararlı işler yapıldığını anımsatarak, çalışmaların, Siber’in Meclis Başkanlığı döneminde de devam edeceğine inandığını söyledi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Meclis ve Çevre Komitesi’nden beklentilerinin “çok büyük” olduğuna dikkat çeken Dönmezer, Çevre Komitesi’yle çalışılacak pek çok konu olduğunu belirtti.

Dönmezer, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı’na sunulan beklenti listesi ve Petrol Kirliliği Hareket Planı’nı Siber’e de takdim ederek, Çevre Platformu’nun buların takipçisi olacağını kaydetti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise konuşmasında, Çevre Platformu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çevre örgütünün ilk toplantısını yaptığını, ikinci toplantıda Çevre Platformu’nun da olacağını söyledi.

Sağlıklı yaşamak yanında, tarih, kültür ve gelecekle olan bağların da ancak çevreyi korumakla mümkün olacağına işaret eden Siber, Meclis’in bu konularda bir takım projeleri olduğunu kaydetti.

Çevre Platformu’yla iyi işler yapılacağına inandığına işaret eden Siber, çevreyi temiz tutmak yanında, yeşili korumanın da önemli olduğunu, bu amaçla Meclis Ormanı’nda bakım ve ağaçlandırma çalışmaları başlattıklarını vurguladı.

(tak)

Bu haber toplam 1398 defa okunmuştur