
Savim devam ediyor
Dün bir araya gelen bazı federasyon yetkilileri, KKTC MOK’ta son günlerde yaşanan gelişmeleri ele aldı. Federasyonlar dernekler yasasına aykırı olduğu ve tüzük ihlali yapıldığı gerekçesi ile konu ile ilgili olarak Girne Kaymakamlığı’na suç duyurusu yapac
YENİDÜZEN Spor Servisi
KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin (KKTC MOK) geçtiğimiz Cuma günü yayınladığı basın bildirisi sonrası Komite başkanı Serdar Savim sözlü olarak görevinden ayrılacağını belirtmişti. Dün bazı federasyonlar bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar. Federasyonun toplantısına yapılan davet üzerine Serdar Savim de katıldı.
Geçtiğimiz hafta Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile imzaladığı geçici anlaşma metnine karşı çıktığını belirten bazı KKTC MOK yöneticileri, Serdar Savim’den habersiz bir toplantı gerçekleştirerek konu ile ilgili kınama mesajı yayınlamıştı.
Dün federasyonların değerlendirme toplantısı sonrası seçimli genel kurul çağrısı yapılması kararı alındı. Mazeretleri nedeni ile toplantıya katılamayan bazı federasyon başkanlarının imzasının alınması kararlaştırılırken Girne Kaymakamlığı’na yapılanın dernekler yasasına aykırı ve tüzük ihlali olduğu gerekçesi ile suç duyurusunda bulunma kararı da alındı. Federasyonlar aynı zamanda Serdar Savim’i ikna ederek seçimli genel kurul olana kadar görevinde kalmasını sağladı.

















