1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sanayi’de esnaf “rahat nefes” almıyor!
Sanayi’de esnaf “rahat nefes” almıyor!

Sanayi’de esnaf “rahat nefes” almıyor!

Bakanın yaptığı açıklamaya rağmen Sanayi Bölgesi’nin her sokağında konteynırlarda taşan çöpler yollara dökülürken, bir sokakta da taşan lağım suları kanalizasyon kuyusundan yollara taştı.

A+A-

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Organize Sanayi Bölgesi’nde başlatılan temizlik çalışmalarıyla çöplerin toplandığını ve esnafın rahat bir nefes alacağını söylemesine rağmen bölge esnafı, biriken çöpler ve lağım sularıyla mücadele ediyor

ÇÖPLER TAŞTI, LAĞIMLAR FIŞKIRDI… Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada bakanlığı tarafından üstlenilen inisiyatifle bölgede temizlik çalışmalarının başlatıldığını ve seçim gününe kadar devam edeceğini belirterek, “esnafın rahat bir nefes alacağını” açıklamıştı. Bakanın yaptığı açıklamaya rağmen Sanayi Bölgesi’nin her sokağında konteynırlarda taşan çöpler yollara dökülürken, bir sokakta da taşan lağım suları kanalizasyon kuyusundan yollara taştı.

Didem MENTEŞ


Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi esnafı “rahat nefes” alamıyor. Yol kenarlarında birken çöpler ve taşan lağım sularıyla mücadele eden Sanayi Bölgesi adeta felaketi yaşıyor. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada bakanlığı tarafından üstlenilen inisiyatifle bölgede temizlik çalışmalarının başlatıldığını ve seçime günün kadar devam edeceğini belirterek, “esnafın rahat bir nefes alacağını” açıklamıştı. Bakanın yaptığı açıklamaya rağmen Sanayi Bölgesi’nin her sokağında konteynırlarda taşan çöpler yollara dökülürken, bir sokakta da taşan lağım suları kanalizasyon kuyusundan yollara taştı.

Çöpler birikti, lağımlar fışkırdı
Taşan lağım suları çevrede kötü kokulara neden olurken, çöplerde oluşan larvalar ve sinekler Sanayi Bölgesi’ni yaşanmaz hale getirdi. Her bir sokakta tepe şeklinde oluşan çöpler esnafı rahatsız ederken, yapılan yol çalışmasında açılan çukurlar ise bölge esnafı içi tehlike saçıyor.
Yolların düzenlenmesi için çalışmalar sürerken, konulan uyarı tabelaları ise gece karanlığında görünmüyor. Uzun ve geniş çukurlar açılan bazı sokaklarda yollar araçlarla kesilmiş, çukurların önünde ise uyarıcı levhalar bulunmuyor.

Atun: “Esnafa rahat nefes”
Öte yandan bir süre önce Ekonomi ve Enerji Bakanlığı yaptığı açıklamada, 8 Mart’ta başlayan ve Lefkoşa Kaymakamlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları neticesinde bölgedeki çöp konteynırları boşaltılarak temizlendiği ve ilaçlama yapıldığını duyurmuştı. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ise Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşanan sorunlar nedeniyle meydana gelen bu problem karşısında aldıkları inisiyatifle çalışmaları tamamladıklarını belirterek, bölgede bulunan esnafa böylelikle rahat bir nefes aldırabildiklerini açıklamıştı.

“Yeni başkan ve üyelere seçilene kadar devam”
Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptıkları çalışmaların Belediyenin yeni Başkan ve Meclis üyeleri seçilene kadar devam edeceğini yineleyen Atun, özellikle çöplerden oluşan ve bölgenin dışında kalan tepelere de sıkı denetim yapılması gerektiğini belirtmişti.
Sunat Atun, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde mevcut alt yapı sorunlarından biri olan yollardaki çukurların da tamiri için ihaleye çıkıldığını ve bu çalışmalara da en kısa zamanda başlayacaklarını açıklamıştı.

Bu haber toplam 1246 defa okunmuştur