1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sanayi Odası’nın yeni yönetimi belirlendi…
Sanayi Odası’nın yeni yönetimi belirlendi…

Sanayi Odası’nın yeni yönetimi belirlendi…

Oda Başkanı Ali Çıralı oldu

A+A-

 



Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın yeni yönetimi belirlendi.
Oda’nın dün yapılan genel kurulunda, Yönetim Kurulu için yapılan seçimi Oda Başkanı Ali Çıralı’nın listesi kazandı.
Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Oda yönetiminde şu isimler görev yapacak:
“Ali Çıralı, Derviş Köroğlu, Çavlan Paralik, Hüseyin Ruso, Mustafa Ersözlü, Gökhan Gazioğlu, Şenol Coşar, Sercan Görgüner Bahçeci, Atilla Bulancak, Metin Uluğ, Mehmet Ünal Serdar.” Mustafa Özdeğirmenci, Nihat Yılmaz ve Durmuş Aydın’ın yedek üye olduğu Sanayi Odası Yönetim Kurulu, önümüzdeki günlerde toplanıp başkanı belirleyecek.

***


Yorgancıoğlu: “Yerli yatırımcılara avantaj sağlanmalı”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın 27. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, hükümetin yabancı yatırımcılara sağladığı avantajların aynısını yerli yatırımcılara da sağlamasını istedi.
Üretimin yürek, cesaret ve risk almayı gerektirdiğini belirten Yorgancıoğlu, ülkeyi yönetenlerin de desteğinin şart olduğunu söyledi.
Yatırımcıların büyük cesaret gösterdiğini kaydeden Yorgancıoğlu, “Bugüne dek varlıklarını sürdürmeleri dünya ölçeğinde büyük başarıdır ve başkalarının bunarı engelsiz yaptığına bakınca gerçekten büyük özveridir” dedi.

***


Çıralı: “Sürdürülebilir yapı için üretim, tüketimin önüne geçmeli”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı da konuşmasında, KKTC ekonomisinin sürdürülebilir bir yapıya ulaşabilmesi için mal ve hizmet üretiminin, tüketimin önüne geçmesi gerektiğini vurguladı.
Güney Kıbrıs’ın üretmeden tükettiği yıllarda yaşadığı refahın suni olduğunun, bugünlerde yaşadığı ekonomik krizden çok rahatlıkla anlaşıldığını ifade eden Çıralı, “Komşumuzda yaşanan bu gelişmelerden, mal ve hizmet üretiminin lehine dersler çıkarmazsak, bunun gibi krizlerin daha kötüsünün Kuzey Kıbrıs için de geçerli olacağını üzülerek belirtmek isterim” dedi.
(tak)

Bu haber toplam 1478 defa okunmuştur