1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Salamis’te de geri adım!
Salamis’te de geri adım!

Salamis’te de geri adım!

Oyçokluğuyla kabul, oybirliğiyle iptal…

A+A-

Anıtlar Yüksek Kurulu, Salamis Sit Alanı ile ilgili geri adım attı, bazı parsellerin ikinci dereceden üçüncü dereceye aktarılarak bölgenin imara açılması kararı İPTAL EDİLDİ…

 YENİDÜZEN’in gündeme taşıdığı haberler ve kamuoyundan gelen tepkiler sonrasında Anıtlar Yüksek Kurulu, oyçokluğuyla aldığı kararı dün OYBİRLİĞİYLE iptal etti. İptal kararı yeniden Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girecek.

Ayşe GÜLER

Salamis Sit Alanı’nda bazı parsellerin ‘ikinci dereceden üçüncü dereceye aktarılarak, bölgenin imara açılması’ kararında geri adım atıldı.

YENİDÜZEN’in gündeme taşıdığı haberler ve kamuoyundan gelen tepkiler sonrasında Anıtlar Yüksek Kurulu, oyçokluğuyla aldığı kararı dün OYBİRLİĞİYLE iptal etti.

Alınan karar ile Hüseyin Almolla’ya ait Mağusa Tuzla bölgesinde II. derecedeki parsellerin III. dereceye aktarılması durdurulacak, Salamis Arkeolojik Sit Alanı III. derece kapsamındaki bölgede ise Özlem Mevlanoğlu tarafından uygulanması düşünülen konut projesi

‘herhangi bir sıkıntı olmadığı’ gerekçesiyle hayata geçecek.

4 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar, Anıtlar Yüksek Kurulu kararının ardından yine Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girecek.

Bilimsel geniş çaplı çalışma kararı…

Dünkü toplantıda ayrıca Salamis Sit Alanı ile ilgili yeni bir karar daha üretildi.

Kurul, bölgede geniş çaplı bir bilimsel çalışma yapılması, ardından da derecelendirmelerin yeniden gözden geçirilmesini de kararlaştırdı.

Resmi Gazete’deki karar neydi?

4 Mayıs tarihli Resmi Gazete’ye göre;  Mağusa’da Tuzla bölgesinde Hüseyin Almolla’ya ait II. derece kapsamındaki parsellerin I.derece kapsamına alınması, yine ayni ismi ait II. derecedeki parsellerin bu kapsamdan çıkartılarak, III. dereceye aktarılması kararlaştırılmıştı.

25 Nisan tarihinde Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nde yapılan toplantı ile ayrıca Salamis Arkeolojik Sit Alanı III. derece kapsamında Özlem Mevlanoğlu tarafından uygulanması düşünülen konut projesinin uygulanacağı parselde arkeolojik sondaj yapıldığı, herhangi bir eski eser kalıntısına rastlanmadığından bölgedeki imar kurallarına uygun inşaat yapılabileceğine karar verilmişti.

 

 

 

Bu haber toplam 4464 defa okunmuştur
İlgili Haberler