1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sahte vekalet zanlıları cezaevine
Sahte vekalet zanlıları cezaevine

Sahte vekalet zanlıları cezaevine

Girne’de ‘Sahte Vekaletle Devir Davası’nda bugün tanıklar dinlendi. Sahte vekaletle devir davası zanlıları İş insanı M.E, Tasdik Memuru S.Ö ve Mimar M.U, yargılanıncaya değin 40 günü aşmayacak şekilde cezaevine gönderildi.

A+A-

Devrim DEMİR 

Emlak ve müteahhitlik sektörünü sarsan, pek çok kişiyi etkileyen “Sahte Vekalet” davasında zanlılar tutuklu yargılanacak.
Girne’de 1 ay önce ortaya çıkan ve 5 polis tarafından yürütülen ‘Sahte vekâletle devir’ davasında zanlı avukatları mahkemeye 14 tanık çağırdı.

Zanlı M.E için 5, zanlı S.Ö için 3, zanlı M.U. için ise 6 tanık mahkemede dinletildi.

Sabah 11.00 sıralarında başlayan teminat duruşması akşam saatlerine kadar sürerken, karar saat 18.00 sıralarında açıklandı.

Zanlılar M.E., ve S.Ö., yaklaşık 1 aydır tutuklu yargılanırken, M.U., ise 15 gündür poliste tutukluydu.

Zanlı avukatları Emre Kadri, Tevfik Mut ve Yunsal İlhan sırasıyla tanıklarını mahkemede dinletti.

M.E. için 5 kişi kefil olmak istedi

‘Resmi evrak sahteleme’, ‘Sahte resmi evrakı tedavüle sürme’, ‘Sahtekârlıkla evrak düzenleme’, ‘Sahte davranışla kayıt temin etme’, ‘Sahtekârlıkla mal temini’ ve ‘Polise yalan bilgi verme’ suçlarından yargılanan zanlı M.E.’nin avukatı, müvekkiline 5 kişinin kefil olacağını ifade etti. Akif Karpuzoğlu, Nida Kılınç Köse, Özlev Öymen, Ahmet Rençber ve Veli Esendağlı’yı mahkemede dinletti.

S.Ö.,’ye 3 , M.U.’ya 6 kefil

‘Sahte vekâlet’ davasında tutuklu yargılanan S.Ö.’ye ise Reşat Günhan, Serkan Özbekoğlu ve Behzat Mut kefil girmek isterken, zanlı M.U.’nun kefilleri Turan Rahvancıoğlu, Hüseyin Hasizmirli, Hasan Selman, Julia Özerce, Şerif Çayan Başaranlar ve Tilha Aytaç kefil girmek istedi.

Duruşma saatlerce sürdü

Girne Kaza Mahkemesinde devam eden teminat duruşması saatlerce sürdü. Kefiller tek tek tanık kürsüsünde mal varlıkları hakkında beyan yaptı, Başsavcılık sorguladı. Saat 11.00 sıralarında dinlenmeye başlanan kefiller, saat 13.30 ‘a kadar dinlendi.

Avukatlar hitaplarını yaptı, cezaevini ret etti

Kefillerin dinletilmesinin ardından, zanlı avukatları tek tek söz hakkı alarak hitaplarını yaptılar. Zanlı avukatları, müvekkillerinin ülkede yerleşik olduklarına değinerek, kaçma düşünceleri olmadığını hepsinin tanınmış kişiler olduğunu belirterek, zanlıların tutuklu yargılanmaları dışında uygun bir teminat talebinde bulundu.

Atakara: Tanıklara müdahale edebilirler

Zanlı avukatlarının hitaplarının ardından Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara, zanlıların uzun süren tutukluluğuna dikkati çekti. Temmuz ayında polise yapılan şikâyetin ardından, olayla ilgili 5 polisin görevlendirildiğini ve soruşturmanın 33 gün sürdüğünü ifade eden Atakara, zanlıların 3 suç ortağının farklı tarihlerde yurt dışına kaçtığına vurgu yaptı. ‘Sahte vekaletle devir’ davasında 13 müştekinin olduğuna dikkati çeken Atakara, zanlıların teminatla serbest kalmaları durumunda sadece yargılanmaktan kaçmayacaklarına, tanıklara da müdahale edeceklerine değindi. Savcı Mustafa Atakara, savcılık olarak zanlıların kefillerine bakılmadan davalarını cezaevinde beklemeleri talebinde bulundu.   

14 kefilin 5’i uygun bulundu

Yargıç Meltem Dündar, huzurunda görüşülen davanın ciddiyetine değinerek soruşturmanın kısmen tamamlandığına, olayın soruşturmasını yürüten tahkikat memurunun ise soruşturma aşamasında yeminli şahadetinde detaylı şahadet sunduğuna bulgu yaptığını belirtti.

Dündar, zanlıların yargılanmaları ve işlenen suçlar karşısında suçlu bulunmaları durumunda hapis cezası alacaklarına değinerek, zanlıların bu aşamada kefil olarak dinletilen 14 kişiden 5 kişini kefil olarak atletiğini, 9 kefilin ise mal varlıkları ile mahkemede yeterli şahadet ve belge sunmadığını söyleyerek uygun kefil atletmediğini söyledi.

Dündar: Yargılanmadan kaçabilirler

Yargıç Meltem Dündar, teminat duruşması kararında zanlıların ciddi hapislik alabileceklerini ifade ederek, serbest kalmaları durumunda yargılanmadan kaçabileceklerine bulgu yaptığını kaydetti.

Zanlı M.E., ve S.Ö.’nün 1 aydır, zanlı M.U.’nun ise 15 gündür tutuklu olduğunu da kararında dikkate aldığını belirten Dündar, zanlıların ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için 3 zanlının da 40 günü geçmeyecek şekilde cezaevine hükümsüz tutuklu olarak gönderilmelerine karar verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 9619 defa okunmuştur
İlgili Haberler