1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Sağlık için sustunuz, altın için konuşuyorsunuz"
Sağlık için sustunuz, altın için konuşuyorsunuz

"Sağlık için sustunuz, altın için konuşuyorsunuz"

“Kıbrıslı Rumlar’ın taksime hizmet eden Kıbrıslı Türkler’i dışlayan sağlıkla ilgili uygulamalarına hukuksal ve eylemsel karşı duruş sergilemek amacı ile tüm çözüm güçlerini ses vermeğe davet eder, toplumsal haklar için değil altın için sesini yükselten K

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Kıbrıslı Rumlar’ın taksime hizmet eden Kıbrıslı Türkler’i dışlayan sağlıkla ilgili uygulamalarına hukuksal ve eylemsel karşı duruş sergilemek amacı ile tüm çözüm güçlerini ses vermeğe davet eder, toplumsal haklar için değil altın için sesini yükselten Kıbrıslı Türk ayrılıkçıları şiddetle protesto ederiz.”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elçil imzasıyla yapılan açıklamanın tem metni şöyle:

Güney Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik sıkıntı nedeni ile 15 tonluk altın rezervinin satışına ilişkin karar sonunda adanın kuzeyindeki ayrılıkçı çevreler seslerini yükseltmeye başlamışlardır.

Adamızın kuzeyinde Türkiye’nin güdümündeki, işbirlikçi yönetim, ganimetten beslendiğini ve ayrılık için uğraş verdiğini unutarak, Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki haklarımızı hatırlamış görünmektedir. Sağlık konusunda Kıbrıslı Türkler’e yaptırım uygulamaya ve paralı sağlık hizmeti önermeye hazırlanan, Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarını işgal etmiş Rumlara sesini çıkarmayan anlayış, konu “altın” olunca nedense coşarak Kıbrıs Cumhuriyeti’ni hatırlamıştır. Kıbrıslı Rumlar’ın sağlık konusunda Kıbrıslı Türkler’e yönelik taksime hizmet eden uygulamalarına “bizim hastanelerimiz yeterlidir” diyen mantık, şimdi ise Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki altınlar bizim de hakkımızdır” diyebilmektedirler. Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarını işgalleri altında tutan Rum yönetiminin sağlık konusunda Kıbrıslı Türkler’e yönelik “taksime” hizmet eden politikalarına karşı çıkmak, toplumsal bir görev olmalıdır. Parasız sağlık ve parasız eğitim hizmeti vermek devletin temel görevidir. Ekonomik kriz bahane gösterilerek adanın kuzeyinde yaşamak zorunda olan Kıbrıslı Türkler’e ayırımcılığa dayalı uygulamaya gitmek, zaten ekonomik olarak sıkıntı yaşayan fakir insanları ölüme terk etmek anlamı taşımaktadır. İlgili yasal düzenlemede adanın kuzeyinde yaşayan Kıbrıslı Rumlar ve Maronitler “mahsur” olarak tanımlanıp, yasadan muaf sayılırken, sadece Kıbrıslı Türkler’in bu kapsama alınması ise “taksim” politikalarına hizmet edildiğini göstermektedir.

Sendikamız parası olanın sağlık hizmeti alabildiği, parası olmayanın ölüme terk edildiği bu anlayışı şiddetle reddeder. Kıbrıslı Rumlar’ın taksime hizmet eden Kıbrıslı Türkler’i dışlayan sağlıkla ilgili uygulamalarına hukuksal ve eylemsel karşı duruş sergilemek amacı ile tüm çözüm güçlerini ses vermeğe davet eder, toplumsal haklar için değil altın için sesini yükselten Kıbrıslı Türk ayrılıkçıları şiddetle protesto ederiz.

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur