1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağanak yağışlar hayvancıyı vurdu
Sağanak yağışlar hayvancıyı vurdu

Sağanak yağışlar hayvancıyı vurdu

Lefkoşa bölgesindeki hayvan üreticileri, yağan sağanak yağışlardan nasibini aldı. Tahıl ambarları sular altında kaldı, tarlalarda suya batan balyalar çörümeye yüz tuttu.

A+A-


ÜRETİCİ PERİŞAN!


Lefkoşa bölgesindeki hayvan üreticileri, yağan sağanak yağışlardan nasibini aldı. Tahıl ambarları sular altında kaldı, tarlalarda suya batan balyalar çörümeye yüz tuttu.
Şiddetli yağmurlardan Başkent Lefkoşa etkilenirken, yağış kırsal bölgelerdeki hayvan üreticilerini de vurdu.  Hayvan üreticileri için büyük önem taşıyan tahıl ambarları, sağanak yağışlar nedeni ile sular altında kaldı. Suya maruz kalan tahılların küflenmesi nedeni ile hayvancının tonlarca tahılı kullanamaz hale geldi. Küflü tahılların hayvanlara yedirilmesi ile hayvanların da hastalanma riskinin bulunduğunu dile getiren hayvan üreticileri, hem hükümetten, hem de doğadan darbe aldıklarını dile getirdi.

“Mandıralarımızı onaramıyoruz”

Değirmenlik bölgesinde bulunan hayvan üreticileri, hükümetin bir yıl önce, ağıllar bölgesinde değişiklik yapacağı açıklaması nedeni ile herhangi bir yatırım yapamadıklarını dile getirdi. Bölge’de değişiklik olacağı açıklanması ve herhangi bir inşaatın yasak olması nedeni ile hiçbir tamirat yapmayan hayvan üreticileri, oldukça mağdur olduklarını ve biran önce değişikliğin gerçekleştirilmesini beklediklerini vurguladı.

“Tüm ekinler sular altında”

Bu yıl ekin konusunda oldukça zayıf bir yıl olduğunu dile getiren üreticiler, yağan sağanak yağışlar ile birlikte olan ekinin de yok olduğunun altını çizdi. Dönüm başına 100 dönüm arpanın ancak çıkarılabildiğini dile getiren üreticiler, hayvan yemlerinin ise henüz açık arazide olduğunu ve yağan sağanak yağışlar ile birlikte artık sular altında kaldığını anlattı. Yağmur nedeni ile balyaların da kullanılmaz hale geldiğini söyleyen üreticiler, destek beklediklerini vurguladı.

“Araçlar zarar görüyor”

Yağan yağışlar nedeni ile kırsal bölgede olan mandıralara giden yollarında ciddi hasara maruz kaldığını kaydeden hayvan üreticileri, bu nedenle araçlarının zarar gördüğünü vurguladı. Her doğa olayında sıkıntı çekmekten bıktığını dile getiren hayvan üreticileri, biran önce temel çözümler bulunmasını istediklerini ifade etti.


Tanju Konuralp’in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur