1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Resmiye Canaltay’ın‘5 yıldızlı’ ortaklığı
Resmiye Canaltay’ın‘5 yıldızlı’ ortaklığı

Resmiye Canaltay’ın‘5 yıldızlı’ ortaklığı

UBP-DP Azınlık Hükümeti'nce, 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı, RESTUR LTD’in sahibi Resmiye Canaltay’a, Lefkoşa’da tahsis edilen çok değerli araziye, HİLTON OTEL’in yapılacağı iddia edildi

A+A-

Didem MENTEŞ

UBP-DP Azınlık Hükümeti'nce,  3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı, RESTUR LTD’in sahibi Resmiye Canaltay’a, Lefkoşa’da tahsis edilen çok değerli araziye, HİLTON OTEL’i yapılacağı iddia edildi.

YENİDÜZEN’e ulaşan bir kaynak,Canaltay ailesinin Hilton Otel yetkilileri ile anlaşma sağladığı, otel grubunun isminin sır gibi sakladığı iddia edildi.

Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Merkez binasının yanında daha önceden alınmış 2 parsel alanı bulunan Eroğlu ailesine, Hilton Otel yetkililerinin, bu parselleri satın almak için milyon sterlinlik teklifte bulunduğu ancak ailenin bu teklifi kabul etmediği, birlikte işletmek için ortaklık teklifinde bulunduğu ileri sürüldü.

İddialarla ilgili YENİDÜZEN’in ulaştığı RESTUR LTD’in sahibi Resmiye Canaltay, söz konusu 5 yıldızlı otelin HİLTON OTEL olacağına yönelik iddiaları yalanlamadı ancak “Bu konuyla ilgili bu aşamada konuşmak istemiyorum” dedi…

YENİDÜZEN gündeme getirmişti

Hatırlanacağı üzere Lefkoşa’nın göbeğinde, en işlek caddelerinden birinin üzerinde, eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY)Merkez binasının yanındaki çok değerli arazi Bakanlar Kurulu Kararı ile Resmiye Canaltay’a verildiğini, YENİDÜZEN gündeme getirmişti. 

22 Eylül 2016 tarihinde Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’nın kontrol ve yönetimine verilen, Kızılbaş Bölgesi Blok ‘C’ pafta/harita XXI/38 W1’deki parsel 698, 699, 705, 706, 707 ve 708 numaralı arazilerin, Bakanlar Kurulu’nca 5 YILDIZLI OTEL YAPILMASI AMACIYLA RESTUR LTD’e 40 yıllığına kiralandığını yazmıştı.

RESTUR LTD Direktörü Resmiye Canaltay, söz konusu arazideki parseller için müracaat yaptıklarını doğrulamış, 5 yıldızlı bir otel yapılması için çalışmaların başlatıldığını YENİDÜZEN’e açıklamıştı.

“HİLTON OTEL” iddiası

Canaltay ailesinin hayata geçireceği 5 yıldızlı otel ile ilgili YENİDÜZEN’e ulaşan bir kaynak, söz konusu otelin HİLTON OTEL olacağını iddia etti. Canaltay ailesinin Hilton Otel yetkilileri ile anlaşma sağladığı, otel grubunun isminin sır gibi sakladığını ileri sürülerek, güneyden gelebilecek baskılar nedeniyle bu bilginin gizli tutulmaya çalışıldığı öne sürüldü.

Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Merkez binasının yanında 2 parsel alanı bulunan Eroğlu ailesine, Hilton Otel yetkililerinin, bu parselleri satın almak için milyon sterlinlik teklifte bulunduğu ancak ailenin bu teklifi kabul etmediği, birlikte işletmek için ortaklık teklifinde bulunduğu iddia edildi.

Hilton yetkilileri tarafından teklifin kabul edilmesi üzerine, devlet tarafından tahsis edilen 6 parsellik arazi için çalışmalar başlatıldığını öne sürdü.


Canaltay: “Konuşmak istemiyorum”

Otel yapımı için bahse konu arazide ailesine ait 2 parseli birleştirmek amacıyla Bakanlar Kurulu’na yaptığı müracaat kabul edilerek onaylanan RESTUR Ltd Direktörü Resmiye Canaltay, söz konusu 5 yıldızlı otelin HİLTON OTEL olacağıyla ilgili iddiaları doğrulamadı. YENİDÜZEN’in dün yeniden ulaştığı Canaltay, “Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum” dedi.

Hatırlanacağı üzere Resmiye Canaltay, önceki gün YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada ise dünya çapında marka olan bir otel grubuyla anlaştıklarını aktararak, otel grubunun ismini şu aşamada duyurmak istemediklerini dile getirmişti.

5 yıldızlı otelin yapılması için çalışmaların başlatıldığını kaydeden Resmiye Canaltay, otelin plan ve projelerinin hazırlanmakta olduğunu da aktarmıştı.

 

Bu haber toplam 3487 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler