1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Lefkoşa’nın göbeğinde Canaltay’a ARAZİ
Lefkoşa’nın göbeğinde Canaltay’a ARAZİ

Lefkoşa’nın göbeğinde Canaltay’a ARAZİ

Ekonomi Bakanı’ın babası, Maliye Bakanı’nın oğlu derken, 3’üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun kızı, iş insanı Resmiye Canaltay da arazisini aldı

A+A-

UBP-DP Azınlık Hükümeti bu kez de UBP’nin eski İlçe Başkanları’ndan, İşkadını, 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı Resmiye Canaltay’a LEFKOŞA’NIN GÖBEĞİNDE büyük bir arazi tahsis etti.

Azınlık Hükümeti Bakanlar Kurulu kararına göre; Kıbrıs Türk Hava Yolları Merkez Binası’nın hemen yanında bulunan boş arazideki, ‘Blok ‘C’ pafta/harita XXI/38 W1’deki parsel 698, 699, 705, 706, 707 ve 708 numaralı araziler, 5 YILDIZLI OTEL yapılması amacıyla Resmiye Canaltay’ın sahibi olduğu RESTUR LTD’e 40 yıl süreyle kiralandı.

 

 RESTUR Ltd. Direktörü Canaltay, YENİDÜZEN’i doğruladı:
“Dünya çapındaki bir otel grubuyla anlaştık, 5 yıldızlı otel yapacağız”

Söz konusu yerde ailesine ait 2 arazi bulunduğunu, bu parsellerin yanındaki kamuya ait 4 parsel için de müracaat yaptıklarını açıklayan Resmiye Canaltay, 5 yıldızlı bir otel yapılması için çalışmaların başlatıldığını söyledi, “Bakanlar Kurulu’ndan geçtiyse bilmiyorum, bana henüz bir yazı gelmedi” şeklinde konuştu.

Didem MENTEŞ

UBP-DP Azınlık Hükümeti, bu kez de UBP’nin eski İlçe Başkanları’ndan, İşkadını, 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı Resmiye Canaltay’ın sahibi olduğu RESTUR LTD’e otel yapımı için Lefkoşa’da ARAZİ tahsis etti.

Lefkoşa’nın GÖBEĞİ’nde, en işlek caddelerinden birinin üzerinde, eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY)Merkez binasının yanındaki ÇOK DEĞERLİ arazi Azınlık Hükümeti Bakanlar Kurulu Kararı ile Resmiye Canaltay’a verildi.

Canaltay’a verilen parsellerle, söz konusu yerde Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu’na ait 2 parsel birleşti, arazinin TÜMÜ Resmiye Canaltay’ın oldu.

Canaltay: “Orada aileme ait 2 arazi vardı… Müracaat ettik”

RESTUR LTD Direktörü Resmiye Canaltay, söz konusu yerde ailesine ait 2 arazi bulunduğunu, bu arazilerin yanındaki kamuya ait bazı araziler için de müracaat yaptıklarını açıklayarak, 5 yıldızlı bir otel yapılması için çalışmaların başlatıldığını YENİDÜZEN’e doğruladı.

Öte yandan Canaltay 4 arazilik yer için müracaatta bulunduklarını belirtirken, Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararında, RESTUR LTD’e 6 parsellik arazinin kiralandığı dikkat çekti. 

Önce Maliye’nin kontrolüne, sonra Resmiye Canaltay’a

22 Eylül 2016 tarihinde Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’nın kontrol ve yönetimine verilen, Kızılbaş Bölgesi Blok ‘C’ pafta/harita XXI/38 W1’deki parsel 698, 699, 705, 706, 707 ve 708 numaralı araziler, 4 Nisan 2017 tarihli Azınlık Hükümeti Bakanlar Kurulu kararıyla da Resmiye Canaltay’a kiralandı.

Azınlık Hükümeti Bakanlar Kurulu kararında, 22 Eylül 2016 tarihinde Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’nın kontrol ve yönetimine verilen, Kızılbaş Bölgesi Blok ‘C’ pafta/harita XXI/38 W1’deki parsel 698, 699, 705, 706, 707 ve 708 numaralı arazilerin 5 YILDIZLI OTEL YAPILMASI AMACIYLA RESTUR LTD’e 40 yıllığına arazi kiralandığı ifade edildi.

karar-002.jpg

Bakanlar Kurulu, Taşınmaz Hazine Malları (Kiralama ve Değerlendirme) Yasası ve Taşınmaz Hazine Mallar (Kiralama ve Değerlendirme) Usul ve Esasları Tüzüğü uyarınca kiralamanın onaylanmasına karar verdi. 


 

RESTUR Ltd. Direktörü Canaltay doğruladı:
“Dünya çapındaki bir otel grubuyla anlaştık, 5 yıldızlı otel yapacağız”

 

RESTUR LTD Direktörü Resmiye Canaltay, söz konusu yerde ailesine ait 2 arazi bulunduğunu, bu arazilerin yanındaki kamuya ait 4 arazi için de müracaat ettiklerini açıklayarak, 5 yıldızlı bir otel yapılması için çalışmaların başlatıldığını YENİDÜZEN’e doğruladı.

arazi.jpg

Dünya çapında faaliyet gösteren bir otel grubuyla anlaştıklarını söyleyen Canaltay, “Ailemizin KTHY yanında arsası vardı. Yanındaki devlete ait mallar için müracaat ettik. Bakanlar Kurulu’ndan geçtiyse bilmiyorum, bana henüz bir yazı gelmedi” şeklinde konuştu.

5 yıldızlı otelin isminin şu anda açıklamak istemediklerini aktaran Canaltay, otelin plan ve projelerinin hazırlanmakta olduğunu aktardı.

Bu haber toplam 23784 defa okunmuştur
İlgili Haberler