1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Rakam 20 milyon TL’den çok daha fazla
Rakam 20 milyon TL’den çok daha fazla

Rakam 20 milyon TL’den çok daha fazla

Mağusa Kaza Mahkemesi’nde dün 1.3 milyon TL karşılığı çeklerle ilgili ara emri kararı alındı.

A+A-

Mağusa’daki dolandırıcılık olayıyla ilgili mağdurların sayısının tahminlerin üzerinde olduğu konuşuluyor.

Tanınmış Kıbrıslı işadamı N.K’nin geride en az 20 milyon TL’lik ödenmemiş çek bırakarak yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti.

YENİDÜZEN’in gündeme getirdiği dolandırıcılık meselesiyle ilgili polise yapılan ihbar sayısının arttığı ancak herhangi resmi başvuru olmadığı öğrenildi.

Kimi mağdurların ise sözleşmelerine yönelik çeklerle ilgili “ara emri” için yasal süreç başlattığı bildirildi.

Mağusa Kaza Mahkemesi’nde dün 1.3 milyon TL karşılığı çeklerle ilgili ara emri kararı alındı. Ayrıca bir antre depodaki mallarla ilgili de ara emri kararı alındığı öğrenildi.

N.K’nin borçlarının 20 milyon TL’nin üzerinde olduğunu söyleyen bir kaynak, polisin meseleyle ilgili daha ciddi adım atmasının kaçınılmaz olduğunu, ancak, henüz bir “suç unsuru”ndan söz edilmediğini belirtti.

Bir başka kaynak ise N.K’nin Mağusa’da tanınan ve sevilen bir kişi olduğunu, mağdurların çoğunun “soruna çözüm üretme” umudu nedeniyle polise resmi bir girişim yapmadığını anlattı.

Elektronik ve beyaz eşya sektörü içerisinde tanınan ismin kayıplara karışması ile birlikte mağdurlar da kendi içlerinde örgütlenmeye başladı.

YENİDÜZEN’in 15 Haziran 2021’de Kermiya / Ay Demet’ten geçiş yaptığını doğruladığı N.K’nin Ukrayna’ya gittiği konuşuluyor.

 

30’u aşkın kişi ve işletme

30’u aşkın işletmeci ve kişinin mağdur olduğu konuşulurken, çok sayıda banka da risk araştırması yapıyor.

Bankalar nezdinde yapılan ilk araştırmada ilgili kişinin 15 milyon TL şahsi kefalet ile 5 milyon TL şahsi banka riski olduğu bilgisine ulaşılırken, piyasa borcu yanında özellikle hatır çeklerinin ön plana çıktığı konuşuluyor.

“Hatır Çeki” tanımı iş dünyasında “Arkasında ticari bir alışverişin olmadığı, gerçek borç alacak ilişkisine dayanmadan düzenlenen” çeklere verilen isim olarak biliniyor.
Bu çekler, para ya da mal temin etmek için kullanılıyor.

 

Niye ismini açıklamıyorsunuz?

Mağusa’daki dolandırıcılık iddiası sonrası haberi duyuran gazetemiz için zanlıya yönelik olarak “neden ismini açık yazmıyorsunuz” eleştirileri de yapıldı.

YENİDÜZEN, pek çok gazeteden farklı olarak, bir kişinin suçlu olduğu mahkeme tarafından karara bağlanmadığı, zanlılar kendilerini deşifre etmediği ya da bir basın açıklaması ile ismini afişe etmediği sürece açık isim kullanmıyor.

“Suçlu olduğu yargı kararıyla belirlenmedikçe hiç kimse suçlu ilan edilemez” evrensel görüşü YENİDÜZEN’in yayın ilkeleri arasında yer alıyor.

Bu haber toplam 5845 defa okunmuştur