1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Puan aslanın ağzında
Puan aslanın ağzında

Puan aslanın ağzında

K-Pet Süper Lig’de 6’ncı hafta heyecanı başlıyor. Ligde bugün dört, yarın ise üç maç oynanacak

A+A-

K-Pet Süper Lig’de bugün dört, yarın ise üç maç oynanacak. Ligde bugün Serdarlı – Hamitköy, Yenicami – Mağusa Türk Gücü, Cihangir – Mormenekşe ve Bostancı Bağcıl – Doğan Türk Birliği maçları oynanacak. Yarın ise Küçük Kaymaklı – Çetinkaya, Yeniboğaziçi – Hamitköy ve Lefke – Yalova takımları karşı karşıya gelecek.


BUGÜNKÜ MAÇLARIN SONUCU MERAKLA BEKLENİYOR

Nefes almak istiyorlar: Serdarlı – G. Gücü
K-Pet Süper Lig’de alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Serdarlı ile Gençlik Gücü takımları karşı karşıya gelecek. Serdarlı 14 Ağustos Stadı’nda oynanacak olan kritik maçta taraflar haftayı galibiyetle kapatıp rahat bir nefes almak istiyor. Ligde geçtiğimiz hafta Hamitköy deplasmanından galibiyetle dönerek ilk kez galip gelme başarısı gösteren Serdarlı, bu maçı da üç puanla kapatıp çıkışını sürdürme hedefinde. Geçtiğimiz hafta Doğan Türk Birliği karşısında son dakikada yediği golle mağlup olan Gençlik Gücü’nde ise hedef birebir rakibi olarak görünen Serdarlı karşısında galip gelip geçen haftayı telafi etmek. Bu kritik maçın hakemi Fehim Dayı.

Telafi peşindeler: Yenicami – Mağusa TG
Günün en önemli müsabakalarından biri de Yenicami ile Mağusa Türk Gücü arasında oynanacak. Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta iki takım da geçtiğimiz haftada yaşadıkları mağlubiyeti telafi etme adına sahaya çıkacak. Geçtiğimiz hafta Mormenekşe karşısında ummadığı bir yenilgi alan ve liderliği Küçük Kaymaklı’ya kaptıran Yenicami’de hedef Mağusa Türk Gücü karşısında galip gelip geçen haftadaki mağlubiyeti unutturmak. Mağusa Türk Gücü ise derbi mücadelesinde Yeniboğaziçi karşısında 3-0 mağlup olmuş ve beklemediği bir yenilgi almıştı. Sarı yeşillilerde hedef Yenicami deplasmanından en az bir puanla dönüp zirveden kopmamak. Zorlu 90 dakikada hakem Osman Özpaşa düdük çalacak.

Kıran kırana maç: Cihangir – Mormenekşe
Ligde bugün oynanacak bir diğer karşılaşma da ligin güçlü ekipleri Cihangir ve Mormenekşe arasında oynanacak. Cihangir Stadı’nın bakımda olması sebebiyle Hamitköy Stadı’nda oynanacak bu kritik maçta hangi takımın galip geleceği merak konusu. Geçtiğimiz hafta Çetinkaya maçında bir puanı son dakikada bulduğu golle kurtaran Cihangir’de hedef bu maçı kazanıp üst sıralara doğru tırmanmak. Ligde geçtiğimiz hafta lider Yenicami’yi kendi evinde mağlup edip tüm dikkatleri üzerine çeken Mormenekşe’de ise hedef Cihangir maçını da kazanıp çıkışını sürdürmek. Hamitköy Stadı’ndaki maçta Ecvet Kanatlı görev yapacak.

Tecrübeliler gençlere karşı: B.Bağcıl – Doğan TB
K-Pet Süper Lig’de bugün oynanacak ve günün önemli maçları arasında gösterilen bir başka maç Bostancı Bağcıl ile Doğan Türk Birliği arasında oynanacak. Ligde yaş ortalaması itibariyle en yaşlı takım olarak görünen Bostancı Bağcıl ile, yaş ortalaması en genç ekip Doğan Türk Birliği arasındaki maçın sonucu merakla bekleniyor. Geçtiğimiz hafta kendi evinde oynadığı maçta bir puana razı olan ve bir türlü üst sıralara çıkamayan Bağcıl’da hedef Doğan Türk Birliği’ni yenip seri yakalamak. Geçtiğimiz hafta Gençlik Gücü’nü son dakikada bulduğu golle mağlup eden ve üç hafta sonra galibiyet sevinci yaşayan Doğan Türk Birliği’nde de hedef zorlu Bostancı Bağcıl deplasmanından yenilmeden dönmek. Bu maçta son haftaların formda hakemi Serkan Durmaz görev yapacak.

YARIN İKİ DERBİ VAR

Maçın adı derbi: K.Kaymaklı – Çetinkaya
K-Pet Süper Lig’de yarın oynanacak olan en önemli maç kuşkusuz Küçük Kaymaklı ile Çetinkaya arasında oynanacak kritik maç. Ligde geçen hafta Yenicami’nin mağlup olmasıyla liderliği eline geçiren Küçük Kaymaklı, hafta arasında teknik direktör değişikliğine giden ve Vehbi Özerem’le anlaşan Çetinkaya karşısında liderliğini korumak için çıkacak. Geçtiğimiz hafta Yalova karşısında gol olup yağan Küçük Kaymaklı, geniş kadrosunun avantajıyla Çetinkaya derbisinden galip ayrılıp liderliğini sürdürmek istiyor. Çetinkaya da ise hedef bu kritik maçtan en az bir puanla ayrılıp ilerleyen haftalarda korkulu rüya görmemek. Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak bu kritik 90 dakikanın sonucu merakla bekleniyor. Dev derbiyi ligin tecrübeli hakemlerinden Savaş Tilki yönetecek.

Hedefler farklı: Lefke – Yalova
Yarın oynanacan bir başka önemli müsabaka da Lefke ile Yalova arasında oynanacak. Lefke 16 Ağustos Stadı’nda oynanacak ve Güzelyurt derbisi olarak nitelendirilen kritik 90 dakikada taraflar galibiyet peşinde. Ligde geçtiğimiz hafta Bostancı Bağcıl deplasmanından bir puanla dönen Lefke’de hedef ligin son sırasında bulunan Yalova karşısında galip gelip, yukarılara doğru ilerlemek. Ligde hafta arasında teknik direktör Bülent Aytaç’la anlaşan Yalova’da da hedef kritik maçı kazanıp çıkışa geçmek. Yalova geçtiğimiz hafta Küçük Kaymaklı karşısında farklı mağlup olmuş ve ligin son sırasına yerleşmişti. Zorlu 90 dakikanın hakemi Mehmet Malek.

Denk güçler karşılaşıyor: Yeniboğaziçi – Hamitköy
K-Pet Süper Lig’de yarın oynanacak zorlu maçlardan birtanesi de Yeniboğaziçi ile Hamitköy arasında oynanacak. Yeniboğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’nda oynanacak olan kritik 90 dakikada iki takımda da hedef galibiyet. Son iki haftada oynadığı iki derbi mücadelesinden de galibiyetle ayrılan ve geçtiğimiz hafta ligin formda ekiplerinden Mağusa Türk Gücü’nü yenerek dikkatleri üzerine çeken Yeniboğaziçi’nde hedef galibiyet serisini sürdürmek.  Serdarlı karşısında ummadığı bir mağlubiyet alan Hamitköy’de ise hedef bu zorlu deplasmandan en az bir puanla dönüp rakibine karşı avantaj yakalamak. Bu kritik maçta Hakan Muhtaroğlu düdük çalacak.

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur
Etiketler :