1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Peace Players Kıbrıs, Norveç’e uçtu
Peace Players Kıbrıs, Norveç’e uçtu

Peace Players Kıbrıs, Norveç’e uçtu

6 Kıbrıslı Türk ve 6 Kıbrıslı Rum gençlerden oluşan Peace Players Kıbrıs Karma Basketbol Takımı dün Norveç’e gitti

A+A-


Basketbolda iki toplum çocuklarını yakınlaştırmayı amaçlayan Peace Players (Barış Oyuncuları) Kıbrıs basketbolcuları Norveç’e gitti.
Norveç’in Kıbrıs Büyükelçiliği’nin daveti üzerine, yaşları 14-16 arasında 6 Kıbrıslı Türk ve 6 Kıbrıslı Rum erkek gençten oluşan Peace-Players Kıbrıs, basketbol takımı Norveç’e ziyaret gerçekleştiriyor.
Bergen-Hansa Cup ulusal gençlik basketbol turnuvasına katılacak olan karma Kıbrıs takımı aynı zamanda Norveç’in çatışma-çözme çalışmaları ve deneyimleri ile ilgili çeşitli temaslarda da bulunacak.
Peace Players Kıbrıs ve Norveç Kraliyet Büyükelçiliği tarafından organize edilen ve ada genelindeki “Kıbrıslı” gençleri birleştirmeyi hedefleyen gezi için gençler dün sabah Norveç için adadan ayrıldı.
Peace Players Kıbrıs’tan elde edilen bilgiye göre yerel ailelerin yanında kalacak olan gençler farklı bir kültürü yaşama fırsatı elde edecekler.
Peace Players Kıbrıs 2001 yılında “birlikte oynayan çocuklar birlikte yaşamayı öğrenebilir” fikri ile kuruldu,  çocukları basketbol ile bir araya getirmek ve iki taraf arasında“güvensizliği kırmak”  için faaliyetlerde bulunuyor.
Norveç ziyareti AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) Hibeleri, Jotun Şirketi ile Nordic Choice Otelleri tarafından finanse ediliyor.

Bu haber toplam 1270 defa okunmuştur