1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Pazartesi günü sorun giderilecek”
“Pazartesi günü sorun giderilecek”

“Pazartesi günü sorun giderilecek”

Güzelyurt’ta yaşanan su sıkıntısı ile ilgili Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

 

Tanju KONURALP


Güzelyurt’ta bazı bölgelerde, ödenmemiş elektrik borcu nedeniyle narenciye bahçelerinin yaşadığı su sıkıntısın Pazartesi’ne kadar çözüleceği belirtildi. YENİDÜZEN’e konu ile ilgili detaylı bilgi veren Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz, sorunun Pazartesi günü giderileceğini ve borç nedeni ile elektriği olmayan su motorlarına elektrik verileceğini açıkladı.
Bölge Sular Komitesi Başkanlığı’nı da kendisi yürüten Kaymakam Gündüz, ödenmeyen elektrik paraları nedeni ile yalnızca beş bölgeye bağlı birliklerde su sıkıntısı yaşandığını ifade etti. Güzelyurt, Akçay, Yayla, Gayretköy ve Çamlıköy bölgelerinde sıkıntıların yaşandığını belirten Gündüz, bu bölgelerin de Pazartesi günü suya kavuşacağını vurguladı.

“Yıllar boyu biriken borç”
Net rakamın kesin bilinmemesi ile birlikte ortalama 3,5 milyon TL tutarında olduğunu ifade eden Gündüz, bu borcun neredeyse 1974 yılından itibaren birikmekte olduğunu ve hiçbir hükümet döneminde dikkate alınmadığını iddia etti. Biriken borçların hem ihmal, hem de bölgede yaşanan maddi manevi felaketlerden dolayı oluştuğuna dikkat çeken Gündüz, bu konuda dün itibarı ile çalışmalara başladığını savundu.

“Birikmiş borçları biz ödeyeceğiz”
Kaymakam Gündüz, yıllardan beri biriken bütün elektrik borçlarının Kaymakamlık tarafından karşılanacağını ve ilgili birliklere borçsuz olarak devir edileceğini ifade etti. Devir işleminden sonra üreticilerin en fazla iki aylık fatura ödemesinde gecikme opsiyonu olabileceğine işaret eden Gündüz, ödenmeyen fatura sahibi üreticilere kesinlikle su verilmeyeceğinin altını çizdi. Geçtiğimiz sezon ile ilgili de geriye dönük borçların Kaymakamlığa ödenmesinin zorunlu kılınacağını vurgulayan Gündüz, Gelecek sezon itibarı ile her şeyin sistemli bir şekle gireceği mesajını verdi.
 

***

Alioğlu: “Üretici borç ödeyebilecek bir durumda değil”

Elektrik borçlarının ödenmemesi nedeni ile elektriği kesilen su motorları konusunda Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu da bir açıklamada bulundu. Alioğlu, özellikle üreticilerin ülkede gelinen şartlar nedeni ile oldukça zor durumda olduğunu ve bu nedenle borç ödeyebilecek durumda olmadıklarını dile getirdi. Bu gün ton maliyeti 420 TL olan narenciye için üreticilerin ton başına 350 TL aldığını kaydeden Alioğlu, üreticinin 70 TL zararla iş yaptığını ifade etti. Yılda üretilen 100 Bin Ton için zararın 7 Milyon TL olduğuna işaret eden Alioğlu, yine aynı hesapla 10 Bin dönüm üretimin de yok olduğunu vurguladı. Üreticinin içerisinde olduğu bu şartlarda, su parası dahil birçok konuda sıkıntı yaşanmasının normal olduğunun altını çizen Alioğlu, birçok sorunun çözüm beklediği mesajını da verdi.

Bu haber toplam 1332 defa okunmuştur