1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özyılkan, Dizdarlı ve Soydan karantinada
Özyılkan, Dizdarlı ve Soydan karantinada

Özyılkan, Dizdarlı ve Soydan karantinada

Lefkoşa Hastanesinde işçi başının pozitif çıkmasıyla Başhekim Adil Özyılkan, eski başhekim Bülent Dizdarlı ve Dr. Cenk Soydan "temaslı" olduğu için bu sabah karantinaya alındı.

A+A-

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde dünden bu yana çıkan iki pozitif vakanın ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Özyılkan, Eski Başhekim Dr. Bülent Dizdarlı ve İki toplumlu Sağlık Komitesi eş Başkanı Dr. Cenk Soydan da temaslı oldukları gerekçesiyle karantinaya alındı. 

YENİDÜZEN’e konuşan doktorlar, hastanede pozitif olduğu tespit edilen işçi başıyla toplantı yaptıklarını, bu nedenle "temaslısı" oldukları ve karantinaya alındıklarını doğruladı.

Özyılkan, “Toplantı yaptık, maske, mesafe gibi önlemlerimiz alınmıştı ama yine de temaslı olduğum için hemen bugün öğrenir öğrenmez karantinaya girdim.” dedi. Dr. Cenk Soydan ise Pazartesi biz bu kişiyle görüştüklerini, akabinde pozitif çıktığını ve kendilerinin de temaslı olduğunu belirtti.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Özyılkan "test sonuçlarının negatif çıktığını söyledi ve "Çok şükür sağlığımız yerindedir" ifadelerini kullandı.

Özyılkan şunladı söyledi: "Hastanede birlikte görev yapmakta olduğumuz bir arkadaşımızın Covid19 testinin pozitif çıkması nedeniyle, bu sabah kendimizi izole edip PCR testlerimizi yaptırmış bulunmaktayız. Test sonuçlarımız negatif olmakla birlikte kimseyi riske atmamak adına ikinci PCR testlerimiz yapılana dek kendimizi izole etmeye devam edeceğiz. İlgilenen, arayan ,soran herkese çok teşekkür ederim. Sağlığımız çok şükür yerindedir. Birbirimizi korumak adına maske, mesafe ,hijyen kurallarına uymaya dikkat edelim.Sağlıkla kalın...

Dizdarlı: 4 günlük karantina süresini tamamlayacağız

Dr. Bülent Dizdarlı da sosyal medyadan karantinaya alındığını açıkladı. Dizdarlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklama durumu anlattı:

 "Pazartesi, hastane kalkındırma derneğinin toplantısını yaptık. Hastaneye yeni bir PCR test cihazı almak için karar ürettik. Cihazı dernek olarak hemen satın alıp Perşembe günü de sağlık bakanlığına teslim ettik. Teslim törenine bir arkadaşımız rahatsızlığı nedeniyle gelemedi. İşte o arkadaşımızın rahatsızlığı artınca yapılan test sonucu da pozitif çıkıp tedaviye alınınca ,bizde temas ekibi prosedürü gereği kendimizi izole ettik. Bu gün yapılan test sonucumuz tamamımızın negatif çıktı ama, kimseyi riske etmeme adına izolasyon sürecimizi devam ettiriyoruz.

İkinci testlerimiz Pazar günü yapılacak ama 14 günlük karantina süresini tamamlayacağız. Kimseyi riske etmeyeceğiz. Bu arada merak edenler için söyleyeyim, sağlığımız gayet iyi."

 

Bu haber toplam 4615 defa okunmuştur
İlgili Haberler