1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Özel hastaneler, kamu hekimlerinden hizmet alacak mı?
Özel hastaneler, kamu hekimlerinden hizmet alacak mı?

Özel hastaneler, kamu hekimlerinden hizmet alacak mı?

Sağlıkta ikinci iş yasağıyla ilgili belirsizlik, yalnızca kamu hastanelerinde değil, özel hastanelerde de yaşanıyor.

A+A-

 

Ayşe Güler

Sağlıkta ikinci iş yasağıyla ilgili belirsizlik, yalnızca kamu hastanelerinde değil, özel hastanelerde de yaşanıyor.  ‘Kamu hekimlerinden’ hizmet alan özel hastanelerde yol haritası bugün Sağlık Bakanlığı’nda yapılacak toplantı sonrasında belirlenecek.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bugün saat 11.00’de özel hastane yetkilileriyle görüşecek, yol haritası belirlemeye çalışacak.

YENİDÜZEN’e konuşan YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr Sevim Erkmen, ‘ikinci iş yasağıyla’ ilgili 1 Ağustos’u beklediklerini, bu konuyla ilgili gerekli kararın Yönetim Kurulu tarafından üretileceğini söyledi.

Mağusa Yaşam Hastanesi Başhekimi Dr Türker Ozankaya ise kamu hekimleriyle ilgili verilmiş bir karar bulunmadığını söyledi, bugün Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ile bir araya geleceklerini, yol haritasının toplantı sonucunda belli olacağını kaydetti.

Mağusa Tıp Merkezi’nde ise konuyla ilgili nihai kararın dün akşam yapılan toplantı sonucunda ortaya çıkacağı, kararın bugün öğrenebileceği ifade edildi.

Öte yandan görüş almak için aradığımız Kolan British Hospital Hastanesi Başhekimi Op Dr Harun Gülmez’e ameliyatta olduğu, Özel Girne Hastanesi Başhekimi Dr Yücel Atakara’ya yurt dışında olması nedeniyle ulaşılamadı.

YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr Sevim Erkmen:
“İkinci iş yasağıyla ilgili kararı Yönetim Kurulu verecek”

YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr Sevim Erkmen, ‘ikinci iş yasağıyla’ ilgili 1 Ağustos’u beklediklerini, bu konuyla ilgili gerekli kararın Yönetim Kurulu tarafından üretileceğini söyledi.

Erkmen, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuyla ilgili alacağı kararı beklediklerini de belirterek, hastanelerinde hizmet veren kamu hekimlerinin bulunduğunu ancak konuyla ilgili ellerine resmi bir yazının ulaşmadığını da ifade etti.

Mağusa Yaşam Hastanesi Başhekimi Dr Türker Ozankaya:
“Yol haritası bugünkü toplantıdan sonra belli olacak”

Mağusa Yaşam Hastanesi Başhekimi Dr Türker Ozankaya ise kamu hekimleriyle ilgili verilmiş bir karar bulunmadığını söyledi.

Ozankaya, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana ile özel hastane yetkililerinin bugün saat 11.00’de bir araya geleceklerini, yol haritasının toplantı sonucunda belli olacağını kaydetti.

Bu haber toplam 2328 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler