1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Oy kullanma sırasında 9 kişiye yasal işlem
Oy kullanma sırasında 9 kişiye yasal işlem

Oy kullanma sırasında 9 kişiye yasal işlem

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy pusulasının fotoğrafını çekme, pusulayı sosyal medyada paylaşma ve pusulayı açarak gösteren suçlarından toplamda 9 kişiye yasal işleme gidildi.

A+A-

SAAT 16.00

Seçim suçu işleyenlerin sayısı 9'a çıktı. Daha önce açıklanan 5 olayın ardından 4 olay daha açıklandı. Polis açıklamasına göre, 3 kişi kişinin daha oy pusulasını fotoğraf çektiği; 1 kişinin daha ise çektiği fotoğrafı sosyal medyadan da paylaştığı belirlendi.
Polis Basın Subaylığı’nın yeni olaylarla ilgili açıklaması şöyle:
“Gazimağusa'da 112 nolu sandıkta oy kullanan bir seçmenin,  İskele'de 39 nolu sandıkta oy kullanan bir seçmenin ve Zümrütköy'de 53 nolu sandıkta oy kullanan bir seçmenin oylarını kullandıktan sonra cep telefonu ile oy pusulalarının fotoğrafını çektikleri tespit edilmiştir.  
Kaplıca'da 4 nolu sandıkta oy kullanan bir seçmenin, oyunu kullandıktan sonra cep telefonu ile fotoğrafını çekip oy pusulasını sosyal medyada yayınladığı tespit edilmiştir. 
Her dört olayla ilgili yasal işlem başlatıldı.”


SAAT: 13.00

Seçim suçu işleyen 3 kişi daha tespit edildi ve haklarında polis tarafından yasal işlem başlatıldı.

Polis Basın Subaylığı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Lefkoşa'da 184 nolu sandıkta oy kullanan bir seçmenin ve Taşkent'te 56 nolu sandıkta oy kullanan bir seçmenin, oyunu kullandıktan sonra cep telefonu ile oy pusulasının fotoğrafını çektikleri tespit edilmiştir.  
Lapta'da 131 nolu sandıkta oy kullanan bir seçmenin, oyunu kullandıktan sonra cep telefonu ile fotoğrafını çekip oy pusulasını sosyal medyada yayınladığı tespit edilmiştir. 
Her üç olayla ilgili yasal işlem başlatıldı.”


SAAT 10.43

Lapta'da ve Lefkoşa'da oy kullanan 2 kişinin, oyunu kullandıktan sonra cep telefonu ile oy pusulasının fotoğrafını çektikleri tespit edildi. Akdoğan'da ise 1 kişi oy pusulasını açarak gösterdi. Polis üç olayla ilgili yasal işlem başlattı.

Bu haber toplam 6572 defa okunmuştur
İlgili Haberler