1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Owayale cinayetinde 11 tutuklu
Owayale cinayetinde 11 tutuklu

Owayale cinayetinde 11 tutuklu

Lefkoşa’da Nijeryalı Obasanjo Adeola Owoyale'nin öldürülmesi ile ilgili gözaltına alınan 11 kişi bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı, 3 gün tutukluluk kararı alındı.

A+A-

Lefkoşa’da 1 Temmuz’dan itibaren kayıp olduğu bildirilen, 8 Temmuz’da da cesedine ulaşılan 33 yaşındaki Nijerya uyruklu Obasanje Adeola Owoyale'nin öldürmesi olayı ile tutuklanan 11 zanlı yargı huzuruna çıktı.

Cinayet soruşturması kapsamında tutuklanan C.O.A, E.I,O.F,J.O,J.O.I, M.O, I.C, L.O.I, N.I.F.D.M ile A.E hakkında 3’er gün tutukluluk kararı alındı.

Polis, Owayale’nin ‘kesici delici aletle öldürüldüğünü’ yinelerken, olayla ilgili birçok şüpheli şahıs bulunduğunu ve bağlantılarının araştırılacağını kaydetti.

Polis ayrıca zanlıların ifadelerinin de teyit ve tekzibinin yapılacağını aktardı.

1 Temmuz’da kayıp ihbarı geldi, 8 Temmuz’da cesedi bulundu…

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, Obasanje Adeola Owoyale’nin 1 Temmuz’da arkadaşları tarafından kayıp olduğu ihbarı geldiğini ve cesedi bulunduğu 8 Temmuz tarihine kadar arandığını belirtti.

İneci, Lefkoşa’da okullar yolu bölgesinde toprak alanda bulunan Obasanje Adeola Owoyale’nin cesedine kendine ait olan ML 918 plakalı Toyota marka aracın bagajında, battaniyeye sarılı şekilde bulunduğunu aktardı.

“Kesici delici aletle öldürüldü”

Owoyale’nin kesici ve delici alet ile öldürüldüğünü belirten İneci, cesedin bulunmasının ardından maktulün huzurda bulunan 11 zanlının bulunduğu apartmana giriş yaptığını tespit ettiklerini söyledi.

“Birçok şüpheli şahıs var”

Polis Müfettişi Feyyaz İneci, meselenin ciddi bir mesele olduğunu, olayla ilgili birçok şüpheli şahıs bulunduğunu ve olayla bağlantılarının araştırılacağını kaydetti.

Zanlıların olayla ilgili vermiş oldukları ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirten İneci, ilk etapta 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün tutukluluk

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Cenkay İnan, zanlıların soruşturmanın aydınlatılabilmesi için 3 gün tutuklu kalmalarına emir verdi. 

Neler olmuştu?

Hatırlanacağı üzere polis  dün sabah bir apartmana baskın düzenlemiş, iki dairenin kapısını kırarak içeriye girmişti.

Baskının düzenlendiği evin Owoyale’nin öldürülmeden önce gittiği en son yer olduğu öğrenilmişti.

Baskın sırasında bir gencin kendini yatak odasına kilitlediği ve odadan çıkmamakta direndiği belirtilirken, basında yayınlanan bazı fotoğraflarda İtfaiye Ekipleri’nin yüksek katlı merdiven ile yatak odasına tırmandığı görülmüştü.

Cinayete ilişkin şüpheler arasında Owoyale’nin yatak odasında öldürüldükten sonra üçüncü kattan aşağıya atıldığı da var…

Bu haber toplam 4224 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler