1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Owoyale Cinayetine çok yönlü soruşturma
‘Owoyale Cinayetine çok yönlü soruşturma

‘Owoyale Cinayetine çok yönlü soruşturma

Lefkoşa’da aracının içerisinde ölü bulunan Nijeryalı Obasanjo Adeola Owoyale cinayeti ile ilgili olarak polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

A+A-

Fehime ALASYA

Lefkoşa’da aracının içerisinde ölü bulunan Nijeryalı Obasanjo Adeola Owoyale'nin öldürülmesi ile ilgili olarak polis sabah saatlerinde bir apartmana baskın düzenledi, iki dairenin kapısını kırarak içeriye girdi, 9 kişiyi gözaltına aldı.

Baskının düzenlendiği evin Owoyale’nin öldürülmeden önce gittiği en son yer olduğu öğrenildi.  

Polis ekipleri, Owoyale’nin öldürüldüğü düşünülen bir apartmanın iki dairesine sabah 04.00’te operasyon düzenledi. Gözaltına alınan siyahî gençler, sorgulanmak üzere Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.

Düzenlen operasyonda iki dairenin kapısı kırıldı, aynı apartmanın farklı dairelerinden 9 kişi göz altına alındı, olayda kullanıldığı düşünülen bir pala ve kanlı vazo da emare olarak alındı.

Odaya kilitlendi, çıkmadı

Baskın sırasında bir gencin kendini yatak odasına kilitlediği ve odadan çıkmamakta direndiği belirtilirken basında yayınlanan bazı fotoğraflarda İtfaiye Ekipleri’nin yüksek katlı merdiven ile yatak odasına tırmandığı yansıdı.

Cinayete ilişkin şüpheler arasında Owoyale’nin yatak odasında öldürüldükten sonra üçüncü kattan aşağıya atıldığı da var…

Owoyale’nin cesedi de aynı bölgedeydi…

Operasyon düzenlenen evin Küçük Kaymaklı Bölgesi Okullar Yolu’nda olduğu dikkat çekti. Hatırlanacağı üzere, Owoyale’nin cesedi de yine aynı bölgede, birkaç metre ötedeki sokakta bulunmuştu.

Pala ve kanlı vazo emare olarak alındı

Baskının düzenlendiği apartman, her katta dört daire olacak şekilde stüdyo tipi ve genelinde kiracı öğrencilerin bulunduğu bir bina.

Bölgedeki ‘5’ numaralı apartman olan binaya sabaha yakın düzenlenen operasyonda polisin tüm daire sakinlerini gözaltına aldığı, ardından bazılarını serbest bıraktığı öğrenildi.

Operasyonda iki evin kapısı kırılarak içeri girildi.

Apartmanın üçüncü katında bulunan 9, 10, 11 ve 12 numaralı dört daireden 9 ve 11 Numaralı evlerin kapıları kırılarak içeriye girildi.

Polis apartmanda yalnızca evleri değil, bir ipucu bulmak için merdiven boşluklarına kadar her yeri aradı. 

11 Numaralı dairenin içersinde her yer didik didik arandı, olayda kullanıldığı düşünülen bir pala ve kanlı vazo da emare olarak alındı.

Kanlı vazonun, cinayet anında kullanılıp kullanılmadığı ise henüz bilinmiyor.

Neler yaşanmıştı?

Nijerya uyruklu 33 yaşındaki Obasanjo Adeola Owoyale, 1 Temmuz tarihinde kayıplara karışmış Polis tarafından arandığı bilgisi basına yansımıştı.

Aradan sekiz gün geçtikten sonra, Lefkoşa'nın Kaymaklı bölgesinde, kentin en işlek caddelerinden biri olan 'Okullar Yolu'nda, ML 819 plakalı aracın bagajında Obasanjo Adeola Owoyale’e ait ceset bulunmuştu. 

Cesedin başında kesici, delici aletle irili ufaklı yaralar olduğu tespit edilmişti.

Polis, cinayetle ilgili çok yönlü soruşturma başlatmıştı.

 

 

ev4.jpg

ev3.jpg

ev2-003.jpg

ev1-001.jpg

ev5.jpg

ev6.jpg

ev7.jpg

 

FOTOĞRAFLAR FEHİME ALASYA

 

Bu haber toplam 6903 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler