1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Örgütler tek ses: Hükümet istifa
Örgütler tek ses: Hükümet istifa

Örgütler tek ses: Hükümet istifa

Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği’nin Başbakanlık önünde başlattığı araçlı eylem toplumsal isyana dönüştü. Bugün birçok sendika ve sivil toplum örgütü eyleme destek verdi.  

A+A-

Başkent Lefkoşa’da 20 Mayıs Pazartesi günü başlattıkları eylemde sekizinci güne giren hayvan üreticileri, seslerini bugün birçok sendika, sivil toplum örgütü ve partilerin vereceği destekle daha da yükseltiyor. Geçtiğimiz hafta alınan genel grev kararı ile birçok sendika, sivil toplum örgütleri ve örgütlü üyeler bugün hayvancı ile sokakta...

Başbakanlık önünde geçtiğimiz hafta eylem başlatan hayvancılar, hafta boyunca hükümet edenlerle herhangi bir uzlaşı sağlayamazken, Başbakan Ünal Üstel ‘donmuş et ithali’ ile ilgili yaptığı açıklamada ülkeye etin geleceği açıklamasını yapmıştı.

 

Erhürman Üstel ile görüştü

Hayvancılar Birliği ve üretici örgütlerin isteği üzerine, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman aracılık yaptı ve Başbakan Ünal Üstel ile görüştü. Üstel, Meclis’e gelmeleri halinde üretici örgütleri temsilcileri ile görüşme yapacağını iletti, ancak Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Meclis'e gitmeyi kabul etmediği, Ünal Üstel Başbakanlığa gelirse görüşeceklerini söyledi. Erhürman, bu yanıtı Başbakan'a iletti.

 

Tansiyon yükseldi, polis uyardı

Sendikaların, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği eylemde tansiyon yükseldi. Hayvan üreticileri traktörlerle polis bariyerlerini yıktı, Başbakanlık ana kapısı kırıldı. Polis, eylemciler ile yüz yüze kaldı. Lefkoşa Polis Müdürü Tarkan Kızıltuğ eylemcileri sakinliğe eylemlerini sonlandırmaya davet etti, aksi takdirde zor kullanacaklarını söyledi.

Polis Genel Müdürü Kasım Kuni Başbakanlık önüne gelirken, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, milletvekilleri ve bazı sendika başkanları polisle Başbakanlık binasında görüştü. 

20-006.jpg

Naimoğulları: "Hükümet sadece cebini doldurmakla meşgul"

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, "konuşuyoruz duvara ama" dedi. Ülkenin insanının ucuza et yemesini hep biz istediklerini kaydeden Naimoğulları donmus kıyma ve et'le ne işleri olduğunu sordu. İşlerine gelince Türkiye söylediklerini kaydeden Naimoğulları, "Hayvancı üretici kalmadı. Hükümet güneyi dilinden düşürmez oldu. Hükümet sadece cebini doldurmakla meşgul. Sen halkın dilinden ne anlan" dedi. Eylem alanında 'Hükümet İstifa' sloganları yükseliyor.

26-003.jpg

Bengihan: "Ülkemiz kötü yönetiliyor"

KTAMS Başkanı Güven Bengihan ülkenin gailesini çekenlerin bugün meydanda olduğunu söyledi. Bengihan, "Bugün yine meydanlardayız. Ülkemiz yoksulluğa ve yokoluşa sürükleniyor. Ülkemiz kötü yönetiliyor, insanımız sefalete sürükleniyor. Toplumsal dayanışma için meydandayız" dedi. Kültür ve kimliğimizin yanı sıra çocuklarımız için meydanda olduklarını kaydeden Bengihan, "Memleket bizim biz yönetelim" ifadelerini kullandı.

 

Serdaroğlu: "Amaç ucuz et değil, üç beş tüccara iş sahası açmak"

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, "Baskılardan ve tehditlerden korkmayarak meydanlara gelenleri selamlıyorum" dedi. Demokrasiden bahseden koltuğu işgal eden başbakanın hafta sonu meydana gelmemesi için bütün baskıları yaptığını kaydeden Serdaroğlu, "Bu eylemi siyasi eylem görenler amaç ucuz et değil üç beş tüccara iş sahası açmak" ifadelerini kullandı.

 

Örgütler Başbakanlık önünde... 

Eyleme destek veren siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleri pankartlar ve sloganlarla Başbakanlık önüne ulaştı. 

10-034.jpg

20-005.jpg

17-007.jpg

8-052.jpg

6-096.jpg

Bu haber toplam 4107 defa okunmuştur