1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Öneriler masada
Öneriler masada

Öneriler masada

Hükümet Sözcüsü Hristos Stilianidis önceki günkü toplantının tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, her bakanlığın kendi yetki alanına ilişkin birçok öneri ve fikir gündeme getirdiğini, bu önerilerin bugünkü toplantıda netlik kazanmalarının ardından

A+A-

Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu önlemleri görüşmeye başladı.
Kıbrıs Rum hükümeti, mevcut ekonomik krizin etkilerinin hafifletilmesi ve ekonominin yeniden canlandırılmasını amaçlayan önlemlerle ilişkin maraton toplantılarına başladı.
Gazeteler, ikinci bölümü dün devam eden Bakanlar Kurulu toplantısının önceki günkü bölümünde, bakanlıkların, kendi yetki alanlarına ilişkin önerilerini sunduklarını, bu önerilerin yazılı olarak sunulmasının beklendiğini yazdılar.
Politis, önceki günkü toplantıda ele alınan öneriler arasında en dikkat çekici olanın doğalgaz terminaline ilişkin Kıbrıs Rum Ticaret Bakanı tarafından yapılan öneri olduğunu belirtirken önerinin ayrıntılarının bilinmediğini yazdı.
Bakanlar kurulu toplantısında, turizm sezonunun uzatılması, mağazaların çalışma saatlerinin uzatılması, işsiz kişilere tarım amaçlı kullanmaları için devlet arazisi verilmesi gibi birçok önerinin yanı sıra kumarhaneler kurulması ve yabancı uyruklulara vatandaşlık verilmesi konularındaki teşviklerin de gündeme geldiğini vurgulayan gazete, önlemlere ilişkin resmi açıklamanın bizzat Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından Perşembe günü yapılacağını hatırlattı.
Hükümet Sözcüsü Hristos Stilianidis önceki günkü toplantının tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, her bakanlığın kendi yetki alanına ilişkin birçok öneri ve fikir gündeme getirdiğini, bu önerilerin bugünkü toplantıda netlik kazanmalarının ardından Perşembe günü Anastasiadis tarafından açıklanacaklarını söyledi.
Stilianidis, alınması öngörülen önlemlerin kalkınmayı hızlandıracak, yabancı yatırımcıları teşvik edecek ve yabancı yatırımcılarla yerli yatırımcılar arasında ortak yatırımları destekleyecek önlemler olduklarını sözlerine ekledi. TAK

Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur