1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. OLAYI 'GÜNLÜK' ÇÖZECEK!
OLAYI 'GÜNLÜK' ÇÖZECEK!

OLAYI 'GÜNLÜK' ÇÖZECEK!

Müfettiş Eren Gözügüzel ile birlikte 6 kişilik ekibin yürüttüğü derin çaplı araştırmada, polis soruşturmanın en önemli tanığı olan zanlının kızının GÜNLÜĞÜNE ulaştı.

A+A-

Ayşe GÜLER

Polisin ‘intihar ihtimali’ üzerinde yoğunlaşmasına rağmen, 8 ay sonra kızının verdiği ifadenin ardından yeniden canlanan Akile Nacisoy ile ilgili soruşturma, cinayet soruşturmasına döndü.

Girne’de 30 Aralık 2016 tarihinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Nacisoy’un ölümü ile ilgili tutuklanan zanlı eş Yaşar Akdoğan’a ‘adam öldürme’ suçlaması getirildi.

Müfettiş Eren Gözügüzel ile birlikte 6 kişilik ekibin yürüttüğü derin çaplı araştırmada, polis soruşturmanın en önemli tanığı olan zanlının kızının günlüğüne ulaştı.

Günlük içerisinde yazılanlarla ilgili ifadelerin alınacağını açıklayan polis,  olay yerinde zanlı eş ile birlikte yeniden canlandırma yapılacağını da belirtti.  

Polis, soruşturmayla ilgili 5’i çocuk 15 kişiden daha ifade alacağını açıklarken, zanlının telefonun incelenmesinin sürdüğünü, tahlil için Türkiye’den beklenen raporların ise Çarşamba günü geleceğini belirtti.

Polis ayrıca zanlının cezai ehliyetinin olup olmadığına yönelik doktor kontrolünden geçirileceğini de ifade etti.

Dün yoğun güvenlik altında Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı eş Yaşar Akdoğan aleyhinde 5 gün tutukluluk kararı alındı.


Müfettiş Eren Gözügüzel, şahadet verdi…

Zanlı eş Yaşar Akdoğan, 2 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün sabah saatlerinde teminat talebiyle yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne getirildi.

Yargıç Hazan Aksun huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara, Müfettiş Eren Gözügüzel’i mahkemede tanık olarak dinletti.

Gözügüzel, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

Dünkü duruşmada polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Zanlının mahkemeye getirildiği sırada Akile Nacisoy’un yakınları, güvenlik nedeniyle mahkeme avlusuna alınmadı.

Öfkeli aile, ‘Parmaklıklar ardında o olmalı, biz diyerek’ tepki gösterdi.

 

‘Adam öldürme’ suçlaması…5’i çocuk en az 15 kişiden daha ifade…

Gözügüzel, zanlının Girne’de meydana gelen ‘adam öldürme’ suçundan methalder olduğunu açıkladı.

9 Ağustos 2017 tarihinde zanlının Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, hakkında 2 gün tutukluluk kararı alındığını söyleyen Gözügüzel, bu süre içerisinde yapılanlar ve soruşturma hakkında bilgi verdi.

Müfettiş Gözügüzel, tutukluluk süresi boyunca 15 kişinin sorgulandığını, 8 kişiden ifade temin edildiğini belirterek, 5’i çocuk en az 15 kişiden daha ifade alınması gerektiğini kaydetti.

 

Zanlının cezai ehliyeti olup olmadığına bakılacak

Soruşturma kapsamında davanın en önemli tanığı zanlının kızının günlüğüne ulaşıldığını söyleyen Gözügüzel,  çocuk psikoloji doktoru huzurunda ifade alındığını belirtti.

Gözügüzel, tahkikatı 6 kişilik ekiple yürütüldüğünü ve zanlıya ‘adam öldürme’ suçunun getirilmesinin kararlaştırıldığını ifade ederek, tahkikatın oldukça ciddi olduğuna değindi.

Öte yandan çocukların velayet davası ile ilgili dosyayı mahkemeden talep ettiklerine yönelik de bilgi veren Gözügüzel, zanlıya cezai ehliyeti olup olmadığıyla ilgili kontrol yapılacağını söyledi.

 

“Zanlı çocukların iletişimi konusunda müdahalede bulunuyor”

Gözügüzel,soruşturma kapsamında olay yerinde yeniden canlandırma yapılacağını açıklayarak, ifadelerdeki tanıkların, yeni olgular ışığında sorgulanacağını kaydetti.

Zanlının çocukların iletişimi konusunda müdahalede bulunduğunu dile getiren Gözügüzel, serbest kalması halinde sorgulanacak insanların tavırları üzerinde de etkili olabileceğine değindi.

Gözügüzel, alınacak ifadelerin sonrasında yeni ifade veya emareye ulaşabileceğini belirtti.

 

Telefonu inceleniyor, Türkiye’den beklenen raporun da gelmesi bekleniyor

Ayrıca zanlı eş Yaşar Akdoğan’ın telefon incelemesinin de devam ettiğini, yakın zamanda raporun hazırlanacağının ifade edildiğini söyleyen Gözügüzel, tahlil için Türkiye’ye gönderilen raporların da en geç Çarşamba gününe kadar ellerine ulaşacağına işaret etti.

Gözügüzel, olaydaki esas tanık olan zanlının kızının yeniden sorgulanma ihtimalinin bulunduğunu belirterek, zanlının 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Avukat Boyra: “Tahkikat tamamlandı”

Zanlı Avukatı Boysan Boyra ise tahkikatın tamamlandığını, olayla ilgili ifadesinin alınacağı söylenen 15 kişinin de bulunmadığını savundu.

Zanlının serbest kalması halinde delil veya tanıklara müdahale etme şansının bulunmadığını da ileri süren Boyra, “Zanlı soruşturma sürerken, geçmişte yurt dışına çıkış yapıp geri gelmiştir” dedi.

Avukat Boyra, soruşturma kapsamındaki tüm delillerin toplandığını da öne sürdü.

 

Gözügüzel: “Suçlu bulunursa,  müebbet hapis cezası alabilir”

Avukat Boysan Boyra’nın ardından söz alan Müfettiş Gözügüzel, zanlının ‘teknik darp ve şiddet tehdidi’ davasından methalder olduğunu şimdi ise ‘adam öldürme’ suçundan itham edildiğini kaydetti.

Gözügüzel, zanlının suçlu bulunması halinde müebbet hapis cezası alabileceğine de vurgu yaparak, olaydaki en önemli tanığın detaylı ifade verdiğini açıkladı.

 

Yargıç Hazan Aksun: “Zanlı serbest kalırsa müdahale edebilir”

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Hazan Aksun ise soruşturma kapsamında polis tarafından alınan 2 günlük sürenin verimli ve etkin bir şekilde kullanıldığını söyledi.

Yargıç Aksun, mahkeme huzurunda verilen beyanlardan zanlı aleyhinde yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığının ortada olduğunu kaydetti.

Olayla ilgili yeniden canlandırma yapılacağını, yeni tanık ifadelerine başvurulacağını ve zanlının bu ifadelere müdahale etme ihtimalinin bulunduğunu belirten Aksun, zanlı avukatının 8 aylık sürede herhangi bir müdahale bulunmadığını ifade ettiğini ancak şu anki davanın içeriğinin değiştiğine bulgu yaptı.

Yargıç Aksun, huzurundaki duruşmanın zanlı aleyhindeki ‘teknik darp ve şiddet tehdidi’ davasından ayrı bir safha olduğunu bulgu yaparak, zanlının serbest kalması halinde müdahale edebileceğine işaret etti.

Aksun, bu olgular ışığında zanlının  8 gün değil, 5 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 4950 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler