1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ogün’den 3’üncülük
Ogün’den 3’üncülük

Ogün’den 3’üncülük

Sezonun ilk yarışını kaçıran ikinci ve üçüncü yarışlarında 3’üncülük alan Ogün sezonun son yarışında da dereceye girerek genel klasmanda da podyuma çıkmayı istediğini söyledi.

A+A-

 

Kıbrıs Motorsporları Federasyonu’nun Achna’da düzenlediği  Aprilla Road Race yarışında Kıbrıslı Türk Ogün Özgökçen 3’üncü gelerek podyuma çıkmaya hak kazandı. Sezonun ilk yarışını kaçıran ikinci ve üçüncü yarışlarında 3’üncülük alan Ogün sezonun son yarışında da dereceye girerek genel klasmanda da podyuma çıkmayı istediğini söyledi.

Çağan Kutgüner

Kıbrıs Motorsporları Federasyonu’nun bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Aprilla Road Race yarışında Kıbrıslı Türk Ogün Özgökçen Honda CBR 600 marka motoruyla kendi kategorisinde 3’üncü geldi. Bu sezonun ilk yarışını kaçırdığını belirten Ogün ikinci yarışta da 3’üncü geldiğini belirterek daha çok antrenmanla daha iyi yerlere gelebileceğini söyledi. Geçtiğimiz yarış kazandığı 3’üncülüğün tesadüf olmadığını bu yarışta kanıtlayan Ogün rakipleriyle aralarında farkların olduğunu Rumların bu yarışa daha çok maddi yatırımda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kıbrıslı Rum’un yardımlarıyla podyuma..
İki etaptan oluşan yarışın ilk etabında talihsiz bir kaza geçiren Ogün ikinci yarışa kendi kategorisindeki Kıbrıslı Rum Kavazıs Kırıakos’un yardımlarıyla girerek 3’üncü geldi ve podyuma çıkmaya hak kazandı. Kıbrıslı Rumların kendilerini hiç bir şekilde dışlamadığını söyleyen Ogün aksine yol gösterdiklerini ve yarışmaya teşvik ettiklerini söylerken ülkemizdeki diğer motor severlerinde bu yarışlara katılabileceklerini belirtti.

Sponsor desteği yok
Önümüzdeki yarışın sezonun son yarışı olduğunu belirten genç motosikletçi, bu yarışta da dereceye girerek genel klasmanda da ödül almayı hedeflediğini belirtirken sponsor desteğiyle daha da iyi yerlere gelebileceğini söyledi. Güney Kıbrıs’taki  motor parçacılarının kendisine sponsorluk yaptığını belirten Ogün Kıbrıs’ın kuzeyinden herhangi bir yardım almadığını söylerken sadece Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türk  makinist Enis’in yardımlarıyla bu yarışa girdiğini ve yarışlardaki başarısında en büyük payın Enis’in olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1619 defa okunmuştur